Η Michelin συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα της για ελαφρά οχήματα με το νέο ελαστικό Agilis 3. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό ελαστικό που προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε βρεγμένο οδόστρωμα και συνδυάζει ενεργειακή αποτελεσματικότητα, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και μείωση των εκπομπών CO2.

Η Γαλλική εταιρία, συνεχίζει την μακροπρόθεσμη στρατηγική της για βιώσιμη κινητικότητα, σε όλη την γκάμα των προϊόντων της, από τα επιβατικά αυτοκίνητα μέχρι τα φορτηγά.  Στην λογική αυτή μειώνει τον περιβαλλοντικό  αντίκτυπο και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ασφάλεια.

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική είναι η αντίσταση κύλισης των ελαστικών, που αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 20% της ενεργειακής κατανάλωσης ενός οχήματος. Τα ελαστικά της νέας γκάμας Agilis 3, ζυγίζουν κατά μέσο όρο,1 κιλό λιγότερο από τον προκάτοχό τους, με τη διαφορά να φθάνει στα 1,7 κιλά για ορισμένες διαστάσεις. Συνεπώς, απαιτούνται λιγότερες πρώτες ύλες και φυσικοί πόροι για την παραγωγή τους και μειώνεται η ποσότητα των αποβλήτων που πρέπει να ανακυκλωθούν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εσωτερικών δοκιμών που πραγματοποίησε η εταιρία, το νέο ελαστικό για επαγγελματικά ελαφριά οχήματα περιορίζει, κατά μέσο όρο, τις εκπομπές CO2 κατά 100 κιλά σε απόσταση 20.000χλμ. Αυτό ισοδυναμεί με την ποσότητα CO2 που μπορεί να αποθηκευτεί σε περίπου τρία δέντρα, με την μείωση κατανάλωσης καυσίμου στα 0,12 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και με εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 100 ευρώ.

Επίσης, ενώ οι επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα επιδεινώνονται με τη φθορά, το Agilis 3 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα μέχρι το δείκτη φθοράς του ελαστικού στα 1,6 χιλιοστά (TWI). Επιπλέον, με βαθμολογία «A» για τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα όταν είναι καινούριο (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ετικετογράφηση), εξακολουθεί να παρουσιάζει παρόμοιες επιδόσεις ακόμα κι όταν φθαρεί, με άριστα αποτελέσματα συμφώνα με την  νομοθεσία για τις επιδόσεις ασφάλειας των καινούριων ελαστικών.

Οι επιδόσεις αυτές είναι αποτέλεσμα της χρήσης των τεχνολογιών Ever Grip, και συγκεκριμένα:

  • Καινοτόμο μείγμα γόμας με βελτιστοποιημένη δόση αιθάλης και πυριτίου, που συμβάλλει στην ασφάλεια των ελαστικών και τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ελαστικού.
  • Νέο σχέδιο πέλματος, το οποίο περιλαμβάνει:
  • Βαθιές αυλακώσεις: εύκαμπτα μπλοκ πέλματος για εξαιρετικό κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
  • Αυλακώσεις σε σχήμα U: πιο κάθετα μπλοκ πέλματος με μεγαλύτερο ποσοστό σκαλίσματος σε βάθος σκαλίσματος 2 χιλιοστών, για πιο αποτελεσματική απομάκρυνση του νερού μέχρι το TWI (Δείκτης Φθοράς Πέλματος).

Το Agilis 3 προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή, χάρη σε δύο τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για  ελαστικά φορτηγών, τις οποίες η εταιρία ενσωματώνει για πρώτη φορά σε ελαστικό για επαγγελματικό ελαφρύ όχημα:

  • Ένα μείγμα γόμας με εξαιρετικά επίπεδα αντοχής στην τριβή.
  • Μια κατοχυρωμένη τεχνολογία, που απομακρύνει τις πέτρες που σφηνώνουν στο πέλμα.

Επιπλέον, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία που πρωτοεμφανίστηκε στο Agilis Cross Climate, για την προστασία των πλευρικών τοιχωμάτων και για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, η Michelin χρησιμοποίησε  ένα πρόσθετο στρώμα που προστατεύει το ελαστικό από την τριβή σε πεζοδρόμιο.

Το νέο Agilis 3 κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα.