Ελπιδοφόρα είναι τα νέα από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύεται ο πρωταθλητής της Φόρμουλα-1 Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις.

Η κατάσταση της υγείας του 44χρονου παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, όπως είπαν οι γιατροί που τον παρακολουθούν κατά την ενημέρωση για την πορεία της υγείας του, σύμφωνα με το Skynews.

Το Reuters αναφέρει πως υπάρχουν κάποια σημάδια πως η κατάσταση του είναι αυτή την ώρα περισσότερο ελεγχόμενη.

Εξέταση στην οποία υποβλήθηκε τη νύχτα δείχνει πως η κατάστασή του ήταν καλύτερη από ότι χθες, αλλά ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, τόνισαν οι γιατροί, όπως μεταδίδει το BBC.

Η εξέταση άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας για μια δεύτερη επέμβαση, ανέφεραν, και η οικογένεια έλαβε τη δύσκολη απόφαση να συναινέσει.

Διήρκεσε περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια νέα τομογραφία έδειξε πως υπάρχει ελαφρά βελτίωση. 

Οι γιατροί λένε πως δεν μπορούν να πουν πως ο 44χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου αλλά λένε πως κέρδισαν λίγο ακόμα χρόνο στην εξέλιξη της κατάστασής του.
 
«Είναι καλύτερα από χθες αλλά η οικογένειά του γνωρίζει πολύ καλά πως η κατάσταση αυτή παραμένει πολύ ευαίσθητη και όλα μπορούν να συμβούν».

Ο Σουμάχερ νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, την Κυριακή.

Στο πλευρό του είναι από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του αλλά και πολλοί θαυμαστές του που ένωσαν τις φωνές και τις προσευχές τους με όλο τον κόσμο.