Η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του Lancer Evo θα πατά σε μια καινούργια πλατφόρμα, ενώ θα φέρει υβριδικό μηχανικό σύνολο, που θα συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ένα diesel.

Aνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας έδωσαν στη δημοσιότητα νεότερα στοιχεία για τον αντικαταστάτη του Lancer Evo, ο οποίος, όπως φαίνεται, βρίσκεται σε εξέλιξη με χρονικό ορίζοντα επίσημης παρουσίασης το 2015.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πηγές, το νέο μοντέλο δεν θα πατήσει στην πλατφόρμα του Renault Megane -όπως το νέο Lancer- έπειτα από τη συνεργασία της ιαπωνικής φίρμας με τον γαλλικό όμιλο, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μια εντελώς καινούργια πλατφόρμα, η οποία θα προσδώσει «νέο χαρακτήρα» στο σπορ μοντέλο. Σημειωτέον ότι η εταιρεία σκέφτεται να αλλάξει ακόμα και το όνομά του, για να «δείξει» ότι πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα -ειδικά κατασκευασμένη- θα «συνεργάζεται» με υβριδικό σύστημα, καθώς το νέο Evo θα χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έναν πετρελαιοκινητήρα, μεταφέροντας βεβαίως την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Έτσι θα επιτευχθεί μια μέγιστη απόδοση -οι φήμες μιλάνε για 500 ίππους συνδυαστικά- με τη χαμηλή εκπομπή ρύπων γύρω στα 50 γρ./χλμ. CO2, αλλά και την αυτονομία αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης να φτάνει τα 60 χλμ.

Τέλος, στο σχεδιαστικό κομμάτι τηρείται «σιγή ιχθύος», όμως παλιότερες αναφορές έκαναν λόγο για το πρωτότυπο RA, που φαίνεται ότι θα… παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή: autotriti.gr