Σύμφωνα με το blog της BMW, η εταιρεία θα παρουσιάσει τις νέες M3 και M4 στις 12 Δεκεμβρίου, μιας και την ίδια μέρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Playstation 3 και συγκεκριμένα στο νέο Gran Turismo 6.

Αναλυτικότερα, η νέα M4 Coupe θα «συμμετέχει» στο νέο videogame και η συνεργασία αυτή θα είναι η πρώτη ευκαιρία για να δούμε από «κοντά» το μοντέλο παραγωγής, πριν το λανσάρισμά του, αρχές του 2014.

Να θυμίσουμε ότι οι νέες M3 και M4 θα φέρουν έναν καινούργιο 3λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο 6κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 430 ίππους και 500 Nm ροπής. Ωστόσο, προς το παρόν, η γερμανική φίρμα δεν ανακοίνωσε τους χρόνους που χρειάζονται για τις επιταχύνσεις, αλλά αναμένονται μικρότεροι από της υπάρχουσας γενιάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με την BMW, το νέο μοτέρ μπορεί να φτάσει τις 7.500 σ.α.λ., προσφέροντας «25% παραπάνω αποδοτικότητα σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, καθώς πληροί τις προδιαγραφές Euro 6». Επιπλέον, οι νέες Μ3 και Μ4 θα διαθέτουν στη στάνταρ έκδοση το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα υπάρχει το αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Μ (Double Clutch).

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν οι νέες Μ3 και Μ4 είναι η σημαντική μείωση του συνολικού βάρους, αφού με το μικρότερο κινητήρα, την αναβαθμισμένη μετάδοση και όλα τα εξαρτήματα του μηχανικού συνόλου το βάρος τους μειώθηκε κατά 12 κιλά.

Επίσης, οι νέοι τροχοί και οι άξονες είναι κατά 5 κιλά ελαφρύτεροι σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι να φτάσει η νέα Μ4 κάτω από 1.500 κιλά, με το «αδυνάτισμα» να υπολογίζεται περίπου στα 80 κιλά.

Επίσης, για πρώτη φορά η M3 sedan θα προσφέρεται και με ειδικό ενισχυμένο κράμα πλαστικού-ανθρακονήματος (CFRP), το οποίο χρησιμοποιούνταν μόνο στο coupe μοντέλο, ως τώρα.

Τέλος, οι BMW M3 και M4 θα διαθέτουν και το γνωστό ηλεκτρονικό διαφορικό, Active M, ενώ θα έχουν 3 διαφορετικές ρυθμίσεις για τη χαρτογράφηση του «εγκεφάλου», COMFORT, SPORT και SPORT+.

Πηγή: autotriti.gr