Η BMW έχει αγοράσει τα δικαιώματα των ονομασιών από i1 μέχρι και i8, και ήταν θέμα χρόνου να διαρρεύσουν στοιχεία για ένα νέο μοντέλο που θα προστεθεί στη γκάμα των «i».

Με τη γερμανική φίρμα να έχει παρουσιάσει ήδη τα i3 και i8, σχεδιάζει το τρίτο μοντέλο της οικογένειας, το οποίο -σύμφωνα με φήμες- θα είναι το i5, που θα αποτελεί τη «μακρύτερη» έκδοση του i3 για μία πιο ευρύχωρη καμπίνα και έναν πολυμορφικό προσανατολισμό.

Αναλυτικότερα, το i5 θα προστεθεί ανάμεσα στα δύο υπάρχοντα μοντέλα, με τις διαστάσεις του να είναι 150 χλστ. μακρύτερο από το i3, ενώ θα διαθέτει 100 χλστ περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Το πρότζεκτ δεν θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρό και πολύπλοκο, αφού η ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα επιτρέπει τις παραπάνω αλλαγές.

Δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το μηχανικό σύνολο που θα εφοδιάζεται το i5, αλλά εικάζουμε ότι το υβριδικό σύνολο του i3 (170 ίππων και 250 Nm ροπής) θα είναι ικανό να οδηγήσει το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο. Τέλος, το λανσάρισμά του δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2015.

Πηγή: autotriti.gr