Να αφήσουν πίσω τους τη φετινή χρονιά θέλουν στην Ferrari, η οποία πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Λούκα ντι Μοντιζέμολο.

Ο πρόεδρος της σκουνετρία τόνισε πως θα πρέπει να καταλάβουν τους λόγους της υποτονικής τους απόδοσης ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για την επόμενη σεζόν, η οποία έρχεται με πολλές αλλαγές στο πρωτάθλημα της Formula 1.

«Το 2013 είναι μια απογοητευτική χρονιά που πρέπει να ξεχάσουμε. Υπάρχουν τρεις λόγοι για αυτή την κατάσταση και τους ξέρουμε καλά.

Αρχικά, η ανικανότητα μας να εξελίξουμε το μονοθέσιο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Για αυτό χρειάζομαι εξηγήσεις, θα πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη.

Το δεύτερο είναι τα ελαστικά, παρά το γεγονός ότι δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Είχαμε ετοιμάσει το μονοθέσιο για συγκεκριμένες γόμες ελαστικών και με αυτές ήμασταν ανταγωνιστικοί.

Στη συνέχεια τα ελαστικά άλλαξαν και αυτό ήταν μειονέκτημα για εμάς. Επίσης, μας έλειψαν και οι βαθμοί του Μάσα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς τι συνέβη για να δουλέψουμε καλύτερα για την επόμενη σεζόν», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της Ferrari.

Πηγή: sport-fm.gr