Η Opel εφοδίασε το πολυμορφικό της μοντέλο, το Zafira Tourer, με τον καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,6 λτ, SIDI Turbo ο οποίος παράγει 200 ίππους και 300 Nm ροπής.

Επίσης, το νέο μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα καινούργιο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, που θα συμβάλλει ώστε το μοντέλο να ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,9 δλ., να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 225 χλμ./ώρα και να διατηρεί μια μέση κατανάλωση στα 7 λτ./100 χλμ. (οι εκπομπές ρύπων θα φτάνουν τα 164 γρ./χλμ.).

Χαρακτηριστικά, οι ιθύνοντες της εταιρείας φιλοδοξούν να είναι το Zafira το «πιο ισχυρό πολυμορφικό μοντέλο της αγοράς».

Τώρα, σχεδιαστικά δεν υπάρχουν αλλαγές για το Opel Zafira Tourer, εκτός του ότι θα «κάθεται» πάνω σε 17άρες (ή προαιρετικά 19άρες) ζάντες αλουμινίου, ενώ πίσω θα υπάρχει ένα κόκκινο διακριτικό με τη λέξη «turbo» και μια διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Τέλος, η εταιρεία αναμένεται τον επόμενο μήνα να λανσάρει το συγκεκριμένο μοντέλο και μάλιστα, όπως επισημαίνει, σε μια «ανταγωνιστική τιμή».

Πηγή: autotriti.gr