Η Subaru παρουσίασε το πρωτότυπο WRX των 265 ίππων στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, ενώ τον Νοέμβριο θα αποκαλυφθεί το μοντέλο παραγωγής στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Με το Subaru WRX να έχει κάνει ήδη την πρώτη εμφάνισή του ένα μήνα νωρίτερα στην έκθεση της Νέας Υόρκης, δεν μπορούσε να λείπει και από το Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Έτσι, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το πρωτότυπο WRX, το οποίο αποτελεί προς το παρόν μια… ιδέα των επερχόμενων WRX και STI εκδόσεων.

Το Subaru WRX Concept λοιπόν, διακρίνεται από το εμπρόσθιο τμήμα, όπου δεσπόζει η μεγάλη εισαγωγή αέρα και αναμφίβολα «κλέβει» τις εντυπώσεις. Στο πίσω τμήμα ο διαχύτης με τις δύο διπλές χρωμιομένες απολήξεις των εξατμίσεων τονίζουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό του «θηριώδους» Subaru υπάρχει ένας 2,5 λτ. κινητήρας 4 κυλίνδρων με αναβαθμισμένη απόδοση που θα φτάνει τουλάχιστον τους 265 ίππους, ενώ η έκδοση STI θα παράγει 305 «άλογα».

Ακόμα, το πρωτότυπο έχει διαστάσεις 4.521 χλστ. μήκος, 1.889 χλστ. πλάτος και 1.389 χλστ. ύψος, κάτι που δείχνει ότι η νέα γενιά θα είναι κοντό, πιο χαμηλό και πιο φαρδύ από το Impreza Mk4 sedan.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η Subaru στο χρονοδιάγραμμά της έχει προγραμματίσει να λανσάρει το νέο WRX τον επόμενο χρόνο, ενώ το καινούργιο Legacy προς το τέλος του 2014. Το 2016 θα βγει κι η ανανεωμένη εκδοχή του BRZ.

Όσο για το Forester και το Impreza θα αποκτήσουν ανανεωμένες εκδόσεις το 2017, οπότε θα λανσαριστεί κι ένα νέο 7θέσιο SUV, ο αντικαταστάτης του Tribeca.

Πηγή: autotriti.gr