Το ηλεκτρικό σεντάν της Tesla μπορεί να είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο που πέρασε ποτέ από crash-test, καθώς -σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή- κατέστρεψε ακόμα και τον εξοπλισμό δοκιμασίας σε ανεξάρτητη εγκατάσταση ελέγχου!

Εκεί που τα περισσότερα αυτοκίνητα σκοράρουν 5 αστέρια στην ασφάλεια μετωπικής σύγκρουσης και 4 αστέρια στην πλευρική προστασία, το πλήρως ηλεκτρικό θαύμα της Tesla αρίστευσε σε όλα τα τεστ.

Και με τις δάφνες ασφαλείας στο τσεπάκι της, η φίρμα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια crash-test στην οροφή του μοντέλου, η συσκευή παρουσίασε πρόβλημα εφαρμόζοντας πίεση μεγαλύτερη από 4G στον ουρανό του Model S, γεγονός που είναι ισοδυναμεί με την τοποθέτηση 4 ηλεκτρικών σεντάν στην οροφή του Model S χωρίς αυτή να σπάσει!

Κι όταν η αρμόδια επιτροπή των ΗΠΑ για την απόδοση των αστεριών ασφαλείας National Highway Traffic Safety Administration έβγαλε τον μέσο όρο των επιδόσεων ασφαλείας του Model S, είχε στα χέρια της ένα απόλυτο 5άρι, που είναι μια από τις υψηλότερες επιδόσεις ασφαλείας που έχουν σημειωθεί ποτέ από αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο λόγος για τα ασύλληπτα στάνταρ ασφαλείας του Model S δεν βασίζεται μόνο στην άκαμπτη κατασκευή του σεντάν, αλλά και στην ηλεκτρική του φύση: χωρίς μηχανή μπροστά να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο, οι μηχανικοί της Tesla μπόρεσαν να μεγιστοποιήσουν τη δυσκαμψία του περιβλήματος, την ίδια στιγμή που η χαμηλότατη θέση της μπαταρίας τους έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουν την ακαμψία και της καμπίνας.

Και πριν αναρωτηθείτε, η μπαταρία λιθίου παρέμεινε άθικτη, χωρίς διαρροές ή φωτιά…