H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, ενημερώνει για πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντος στο μοντέλο Ranger.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 12.749 οχήματα, που παρήχθησαν από 02/02/2004 μέχρι 17/10/2011.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το υλικό του πυροκροτητή για το αεριογόνο των αερόσακων Takata, που τοποθετούνται σε ορισμένα οχήματα Ranger, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να αλλοιωθεί. Αυτό το πιθανό σύμπτωμα θα μπορούσε να αυξήσει υπερβολικά την εσωτερική πίεση κατά την ενεργοποίηση του αερόσακου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα μπορούσε να προκληθεί ρήξη του σώματος του πυροκροτητή και εισχώρηση μεταλλικών θραυσμάτων στο χώρο των επιβατών, με πιθανό σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης ενός ή περισσότερων πυροκροτητών αερόσακων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι-ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford.