Σε νέα συμφωνία συνεργασίας σε επίπεδο κινητήρων θα προχωρήσουν οι Aston Martin και AMG. Η νέα σύμπραξη αναμενόταν εδώ και καιρό, αλλά τώρα επιβεβαίωσαν ότι μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Aston Martin θα δανειστεί την τεχνογνωσία για κινητήρες V8, από την AMG, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στα κατά παραγγελία μοντέλα της. Επίσης, η γερμανική φίρμα θα προσφέρει στήριξη στους Βρετανούς σε θέματα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού των πολυτελών coupe της Aston Martin.

Από την άλλη πλευρά, η Daimler θα λάβει το 5% της Aston Martin, επεκτείνοντας έτσι τις δραστηριότητές της και κερδίζοντας μια νέα προοπτική ανάπτυξης επί βρετανικού εδάφους.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν κι οι δηλώσεις των επικεφαλής των δύο εταιρειών. Ο διευθυντής παραγωγής της Aston Martin, Ian Minards, τόνισε ότι επέλεξαν την AMG, προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην τεχνολογική εξέλιξη των κινητήριων συνόλων τους.

Επιπρόσθετα, ο CEO της Mercedes-AMG, Ola Kallenius ανέφερε ότι είναι υπερήφανοι οι άνθρωποι της Daimler, που θα βοηθήσουν την Aston Martin να αναπτύξει τεχνολογικά και ηλεκτρονικά τα μοτέρ των σπορ μοντέλων της.

Πηγή: autotriti.gr