Η Nissan θέλει να δημιουργήσει κι εκείνη το ηλεκτρικό όχημά της, όπως η Renault με το Twizy, αλλά να έχει βελτιωμένα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά και περισσότερη ευελιξία, όπως ένα scooter.

Η ιαπωνική φίρμα, εταίρος Renault, θα δημιουργήσει κι εκείνη την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της για ένα αστικό κι ευέλικτο όχημα πόλης, όπως το Twizy.

Μάλιστα, η Nissan είχε παρουσιάσει παλιότερα το πρωτότυπο Land Glider, το οποίο θα ξεχώριζε με την οδική του συμπεριφορά η οποία θα ήταν αντίστοιχη ενός σκούτερ. Δηλαδή, στην ουσία ήταν μια σκεπαστή μοτοσικλέτα, που έπαιρνε κλίση στις στροφές και διέθετε την ευελιξία ενός δίτροχου. Αυτό το όχημα, όπως αναφέρει ο Etienne Henry, επικεφαλής του νέου project, είχε συμπεριλάβει μία σημαντική τεχνογνωσία κι είχε πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης. Γι αυτό ακριβώς, η Nissan θα βασιστεί σε αυτό, προκειμένου να δημιουργήσει το νέο της ηλεκτρικό όχημα.

Παράλληλα, ο Henry ανέφερε ότι το E.V.(Electric Vehicle) που ετοιμάζεται, θα πρέπει να συνδυάζει την ευελιξία ενός δίτροχου για τις αστικές μετακινήσεις, αλλά να παρέχει ταυτόχρονα ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Τέλος, η Nissan τονίζει ότι το νέο ηλεκτρικό της θα διαθέτει αισθητά βελτιωμένα μοτέρ (σε σχέση με το Twizy), χωρίς να αποκαλύπτει προς το παρόν τεχνικές λεπτομέρειες.

Πηγή: autotriti.gr