Ύστερα από μια σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, όπου το νέο Cooper έμπαινε σε μια νταλίκα μεταφοράς, η MINI ενοχλήθηκε από τους «αδιάκριτους» φωτογράφους και προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση. Δημοσιοποίησε επίσημα στην ιστοσελίδα της μια «κατασκοπευτική» φωτογραφία, η οποία δείχνει συγκεκαλυμμένα βέβαια το νέο μοντέλο, με τη σημείωση ότι σύντομα θα παρουσιαστεί επίσημα και θα έχουν όλοι την ευκαιρία να το φωτογραφίσουν από κοντά.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί στην περίπτωση του επόμενου MINI, έχει να κάνει με την υιοθέτηση μιας ολοκαίνουργιας προσθιοκίνητης πλατφόρμας. Η πλατφόρμα αυτή με την κωδική ονομασία «UKL1» δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο των μοντέλων της MINI, αλλά λίγο αργότερα, θα αποτελέσει τη βάση και για την επόμενη γενιά της BMW Σειρά 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι αγοραστές του MINI θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της 5θυρης έκδοσης με περισσότερη πρακτικότητα ή της 3θυρης που παραμένει πιο σπορτίφ και κλασική. Παράλληλα, στο εμπρόσθιο τμήμα παραμένουν τα μεγάλα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, με λαμπτήρες ημέρας LED, ενώ αλλάζει ο προφυλακτήρας και αποκτά μεγαλύτερη εισαγωγή τονίζοντας το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Σε επίπεδο κινητήρων, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει ένας 3κύλινδρος βενζίνης 1,5 λίτρων, απόδοσης 134 ίππων και ένας diesel ίδιας χωρητικότητας με 114 ίππους.

Τέλος, το νέο Mini Cooper θα εξοπλίζεται με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

Πηγή: autotriti.gr