«Η Volkswagen πρέπει να έρθει στη Σερβία»

Άνοιγμα από εκπρόσωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα


AUTO
1:48
19/10/2019
«Η Volkswagen πρέπει να έρθει στη Σερβία»
7
loading

«Η Σερβία έχει όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι της Βουλγαρίας για να προσελκύσει τη Volkswagen», επισήμανε ο Ίγκορ Βιγιάτοφ, επικεφαλής του σερβικού cluster αυτοκινητοβιομηχανίας, έπειτα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ετοιμότητα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα στον γερμανικό όμιλο για να κατασκευάσει το νέο εργοστάσιό του σε μία από τις δύο χώρες.

«Για να βεβαιωθεί ότι η VW θα αποφασίσει υπέρ της επένδυσης στη Σερβία, η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει στην εταιρεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διάφορα κίνητρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του», δήλωσε ο κ. Βιγιάτοφ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως είπε, «έχουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι της Βουλγαρίας, εκτός από το ότι δεν είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη βάση προμηθευτών (του κλάδου)».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Α, ρε, ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!!
  Να παρακαλας αυτον που Σ\' ΕΣΦΑΞΕ !!
  Ερμη Σερβια ΣΕ ΤΙ \"ΧΕΡΙΑ\" ΕΠΕΣΕΣ !

 2. avatar Giorgis

  Στο τέλος όλα τα εργοστάσια θα πάνε στην Κίνα. Εκεί υπάρχουν οι πρώτες ύλες, η τεχνογνωσία, τα εργοστάσια κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το φθηνό εργατικό δυναμικό. Το μόνο που κοιτάνε τώρα είναι πού θα βολέψουν την προσωρινή παραγωγή θερμικών που ευελπιστούν να πουλάνε για όσο περισσότερο διάστημα μπορούν στις υποανάπτυκτες χώρες καθώς στην Κίνα υπάρχουν αντικίνητρα για κατασκευή και πώληση θερμικών οχημάτων. Οι ισχυρές οικονομικά χώρες θα βγάλουν κόκκινη κάρτα στα θερμικά το 2030. Η Νορβηγία και ίσως κανα-δυό χώρες ακόμη, το 2025. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι επενδύσεις θα γίνουν αποεπενδύσεις σύντομα. Η μετατροπή των εργοστασίων αυτών για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον θα ήταν ασύμφορη γιατί το κόστος θα πλησίαζε αυτό μιας νέας εγκατάστασης.

 3. avatar Ξένος 77

  Όταν οι μέγα ηγέτες μας λένε πως υπάρχει άμεσο επενδυτικό ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων τι ακριβώς εννοούν;

 4. avatar Ανταγωνισμος

  Εδώ στη χώρα μας,δεν πλησιάζει κανείς.Ειναι τόσα πολλά οι μίζες και τα μερτικα στους γνωστούς άγνωστους,που είναι ασύμφορη, οποιαδήποτε επένδυση.

  1. avatar Αλ. Τσιμπλας

   Δεν θα αφήσω εγώ και το ΠΑΜΕ να έρθει τίποτα , εκτός αν ...πέσουνε....

   1. avatar megaloagroths

    εκτος απο το παμε ειναι και το νομοθετικο πλαισιο που αλλαζει με καθε κυβερνηση

 5. avatar Ας την πάρει η Σερβία να ενισχυθεί μια φίλη χώρα

  Θα τραβαει τις κοτσίδες του ο μεγάλος ηγέτης Άλλαχ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει