Ανοιχτό άφησε ο Μάρτιν Γουίτμαρς το ενδεχόμενο ομάδες και πιλότοι να μην θέλουν να τρέξουν στο γκραν πρι της Γερμανίας, το προσεχές σαββατοκύριακο (5-7/7), αν δεν πειστούν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από ασφαλείς συνθήκες.

«Υπάρχει ο κίνδυνος οι ομάδες να μην τρέξουν στην Γερμανία αν δεν πειστούν για την ασφάλεια των πιλότων τους. Δεν είναι αυτό που θέλουμε για το πρωτάθλημα της Formula 1. Αντιμετωπίσαμε παρόμοια προβλήματα στο γκραν πρι της Ινδιανάπολης και αυτό ήταν πολύ άσχημο για το σπορ. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να βρούμε μια λύση. Κάτι πρέπει να αλλάξει μέχρι το γκραν πρι της Γερμανίας», ήταν τα λόγια του αφεντικού της McLaren, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως το μποϊκοτάζ δεν είναι λύση, αφού μία τέτοια απόφαση ζημιώνει το σπορ.

Οι ομάδες φοβούνται στο γερμανικό γκραν πρι ένα… repeat των πολλών κλαταρισμάτων –τέσσερα τον αριθμό- που έβαλαν σε κίνδυνο τους πιλότους και λίγο έλειψε οι αγωνοδίκες να το σταματήσουν πριν την ώρα του.

«Ήμασταν πολύ κοντά στην απόφαση να σταματήσουμε τον αγώνα μετά τα τέσσερα καταστροφικά κλαταρίσματα. Τα υπολείμματα που άφηναν στην πίστα ήταν πολύ επικίνδυνα για τους υπόλοιπους πιλότους», δήλωσε ο αγωνοδίκης, Τσάρλι Γουίτινγκ.

Πηγή: sport-fm.gr