Η Nissan αποκάλυψε το ZEOD RC, το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Μάλιστα, η εταιρία έχει κληθεί να λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα Le Mans φέτος με το συγκεκριμένο όχημα.

Το πρωτότυπο Nissan ZEOD RC αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της εταιρίας σε συνδυασμό με μία καθαρά διαφημιστική καμπάνια για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τις ίδιες μπαταρίες λιθίου με αυτές που χρησιμοποιεί η εταιρία και στα άλλα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα, όπως το Nissan Leaf.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως θέλει να κάνει αρκετές δοκιμές ώστε να βρει τον τέλειο συνδυασμό ηλεκτροκινητήρων και βενζινοκινητήρων στο ZEOD RC πριν το αυτοκίνητο κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο LeMans.

«Η κατά βούληση επιλογή μηδενικών ρύπων επιτρέπει στον οδηγό να ελέγξει πλήρως τη μετάβαση από τον ηλεκτροκινητήρα στο βενζινοκινητήρα» τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan, Andy Palmer. Αυτό είναι το μέλλον των αυτοκινήτων δρόμου. Και συνέχισε λέγοντας πως «μαζί με την αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα δοκιμάσουμε και πολλές άλλες νέες τεχνολογίες που έχουμε υπό ανάπτυξη».

Εκτός όμως από τις νέες τεχνολογίες, το ZEOD RC φέρνει καινοτομίες και στο σχεδιασμό του. Το ριζοσπαστικό DeltaWing σχήμα θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας και μας δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα για το πώς έχει οραματιστεί η Nissan τα αυτοκίνητα του μέλλοντος.