Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ισχυρίζεται ότι το ηλεκτροκίνητο Model S, διαθέτει μπαταρία που αντέχει πολύ και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενώ μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις στο Twitter του Elon Musk, ιδιοκτήτη της αμερικανικής εταιρείας Tesla (E.V. οχημάτων), το Model S διαθέτει από τις πιο αξιόπιστες και μακράς αντοχής μπαταρίες 85 kWh. Αν όμως, χρειαστεί να αντικατασταθούν, αυτό είναι πολύ εύκολο κι οικονομικό, ενώ υποσχέθηκε να κάνει επίδειξη του τρόπου αντικατάστασης. Βεβαίως, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, πού και πώς θα γίνεται αυτό, στα δίκτυα φόρτισης, στις αντιπροσωπείες ή στην ίδια την εταιρεία, αλλά σύντομα θα υπάρξουν λεπτομέρειες.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον Elon Musk, το συγκεκριμένο μοντέλο, πωλείται με επιτυχία και στην Ευρώπη, καθώς μετά τη Γερμανία και την Ολλανδία, σειρά είχε κι η Νορβηγία, η οποία δείχνει μια αυξητική τάση προς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα (E.V.).

Μάλιστα, σε δοκιμές ενός Νορβηγού αγοραστή το Model S διένυσε 243 χλμ. από το Oslo στο Geilo, με άνετη και κανονική οδήγηση.

Επιπλέον, οι συνθήκες υπό τις οποίες οδηγήθηκε το μοντέλο, ήταν πρωτόγνωρες, καθώς επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες και υπήρχαν αμφιβολίες για τη «συμπεριφορά» της μπαταρίας σε τόσο πολύ κρύο. Όμως κατά τον Musk, η μπαταρία του οχήματος απέδωσε, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.

Πηγή: autotriti.gr