Με 30 συμμετοχές το Ευβοιωτικό Ράλι 2019

Θα έχει επίκεντρο τη Θήβα μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου


AUTO
16:56
02/10/2019
Με 30 συμμετοχές το Ευβοιωτικό Ράλι 2019
loading

Πέντε ημέρες απέμειναν για έναν από τους πιο καινοτόμους και πολυαναμενόμενους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου, το Ευβοιωτικό Ράλι 2019, καθώς τα 30 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή προετοιμάζονται για την εκκίνηση και τη βραδινή υπερειδική στο κέντρο της Θήβας, που θα ανοίξουν την αυλαία του 5ου φετινού αγώνα του θεσμού.

Στην κορυφή της λίστας των συμμετεχόντων βρίσκεται ο Πρωταθλητής Ράλι Ασφάλτου του 2018, και νικητής των τριών από τους τέσσερις φετινούς αγώνες (των Ράλι Κρήτης, Ηπειρωτικού και ΔΕΘ), Γιώργος Αναπολιοτάκης, με τον Αθανάσιο Τσιούκα στο δεξί μπάκετ του εντυπωσιακού Ford Fiesta R5. Ένα ακόμα αυτοκίνητο προδιαγραφών R5, επίσης Fiesta, με πλήρωμα τους Γιώργο Βασιλάκη και Νίκο Μουζάκη, θα πάρει επίσης εκκίνηση.

Καλές επιδόσεις αναμένονται και από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο με το Mitsubishi Lancer EvoX και Λ. Αλυγιζάκη με EvoIX, καθώς και από τους Κανδηλιώτη/Χασιώτη και Σπανό-Κρητικό/Γκοτοβό με Lancer EvoV/VI και Subaru Impreza WRX STi αντίστοιχα, που συμπληρώνουν την εξάδα της κατηγορίας C1-C2 αντίστοιχα.

Στην κατηγορία C3 επίσης, αναμένεται σπουδαία αναμέτρηση, καθώς οι Δημήτρης και Μανώλης Κτιστάκης (ένα από τα πολλά πληρώματα από την Κρήτη που τιμούν τον αγώνα) με το Peugeot S16 Base θα αντιμετωπίσουν τους Πλάγο-Ρέντη (Honda Civic Type R) που είχαν πετύχει στο περσινό Ράλι Ευβοϊκού κορυφαίους χρόνους σε επίπεδο γενικής.

Η Κατηγορία C3 συγκεντρώνει έξι πληρώματα, η C4 περιλαμβάνει τέσσερις συμμετοχές, η C5 τρεις και η C6 επτά. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή και τέσσερα πληρώματα της κατηγορίας των Ιστορικών Αυτοκινήτων και, παρότι το Ευβοιωτικό Ράλι δεν προσμετρά στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ράλι Ασφάλτου Ιστορικών, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν δική τους κατάταξη, και έπαθλα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό.

Τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στο Ευβοιωτικό Ράλι 2019 περιμένουν συναρπαστικές στιγμές: με την πανηγυρική τελετή της εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με τη διεξαγωγή της Υπερειδικής Διαδρομής στο κέντρο της πόλης (με σημείο εκκίνησης το προαύλιο του εντυπωσιακού Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας) το βράδυ του Σαββάτου 05/10 και το απόγευμα της Κυριακής 06/10 και, τέλος, με τις άκρως τεχνικές Ειδικές Διαδρομές «Λουκίσσια» και «Πλατανάκι» που θα διεξαχθούν από τρεις φορές την Κυριακή.

Σύσσωμη η κοινωνία της Θήβας και της Χαλκίδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Οργανωτικής Επιτροπής της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής.

Νίκος Τσάδαρης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει