Η νέα BMW Σειρά 4 θα αποτελέσει την κουπέ και κάμπριο εκδοχή της 3άρας και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το επόμενο διάστημα. Tο νέο μοντέλο θα έχει πιο σπορ χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το υπάρχον σεντάν αμάξωμα του γερμανικού μεσαίου μοντέλου.

Η νέα «4άρα» διαφοροποιείται, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε διαστάσεις σε σύγκριση με τη σεντάν εκδοχή της Σειράς 3. Συγκεκριμένα, διατηρεί το ίδιο μεταξόνιο, όμως είναι πιο φαρδιά (1.826 χλστ.) και πιο χαμηλή, ενώ εντελώς διαφορετικό είναι και το μπροστινό μέρος.

Το φουσκωμένο καπό σε συνδυασμό με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, η μάσκα, τα LED φώτα ημέρας και η εισαγωγή του αέρα κατά μήκος του προφυλακτήρα, διαμορφώνουν ένα άκρως δυναμικό χαρακτήρα (όπως μπορούμε να δούμε στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που εξασφαλίσαμε).

Η παραγωγή της κουπέ έκδοσης είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα κι η έναρξη παραγωγής για την «ανοιχτή» Σειρά 4, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στο πάτωμα της 3άρας

Όσον αφορά τώρα στα μηχανικά μέρη, το πάτωμα και η ανάρτηση της νέας Σειράς 4 θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην 3άρα.

Η ανάρτηση λοιπόν θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ωστόσο θα είναι πιο σφιχτή προκειμένου να τονιστεί ο δυναμικός χαρακτήρας του μοντέλου.

Αναφορικά με τους κινητήρες, αυτοί θα προέρχονται από την 3άρα, όχι όμως σε όλη την έκτασή τους, αφού η γκάμα των βενζινοκινητήρων θα ξεκινά με το 2λιτρο των 245 ίππων (428i), ενώ σε diesel θα προσφέρεται ένας 2λιτρος 184 ίππων (420d) και ένας 3λιτρος (430d).

Εδώ να σημειωθεί πως η παραπάνω ονοματοδοσία των μοντέλων μπορεί να αλλάξει μέχρι την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου.

Επίσης, η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με μικρότερους κυβισμού κινητήρες. Τέλος, τονίζεται ότι όλα τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ή με αυτόματο 8 σχέσεων.

Πηγή: autotriti.gr