Η Mitsubishi θα αγωνιστεί στη διεθνούς φήμης ανάβαση Pikes Peak (25-30 Ιουνίου) με το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο MiEV Evolution II.

Με το αναβαθμισμένο MiEV Evolution II, η Mitsubishi στοχεύει σε μία πρώτη θέση γενικής κατάταξης. Η ομάδα της Mitsubishi θα τρέξει με δύο νέα, πλήρως ηλεκτρικά, τετρακίνητα (4WD), αγωνιστικά οχήματα.

Η Mitsubishi θα αξιοποιήσει τα στοιχεία και την τεχνογνωσία που θα αποκτήσει από τη συμμετοχή της στον αγώνα στο R&D πρόγραμμα προηγμένης τεχνολογίας επόμενης γενιάς για μετέπειτα χρήση σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

Η εταιρεία συμμετείχε στον αγώνα Pikes Peak για πρώτη φορά πέρσι με το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο i-MiEV Evolution και τερμάτισε 2η στην ηλεκτρική κατηγορία (Electric Division).

Από τη συμμετοχή της αποκόμισε άφθονες πληροφορίες ως προς την ταχύτητα του οχήματος, την επιτάχυνση και άλλα δεδομένα ταξιδιού καθώς και την κατανάλωση ενέργειας από την μπαταρία κίνησης, τη θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα και λοιπά στοιχεία και δεδομένα κρίσιμα για την εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως το περσινό i-MiEV Evolution, το MiEV Evolution II χρησιμοποιεί εξαρτήματα οχημάτων παραγωγής σε συνδυασμό με μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας και ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, όλα σχεδιασμένα από προμηθευτές της MMC.

Με βάση την εμπειρία που απέκτησε από τον περσινό αγώνα, η MMC πρόσθεσε ενιαίο σύστημα ελέγχου δυναμικής οχήματος S-AWC (Super All-Wheel Control) σε ένα σύστημα τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων δύο εμπρός/δύο πίσω για καλύτερη οδική συμπεριφορά και έλεγχο του MiEV Evolution II.

Σε συνδυασμό με ένα ειδικά σχεδιασμένο αμάξωμα με μειωμένο βάρος και βελτιωμένη αεροδυναμική, αναβαθμίζεται αισθητά η οδική συμπεριφορά.

Πηγή: autotriti.gr