Σούπερ αγώνας σήμερα στο Σπα με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει στην πρώτη κιόλας στροφή. Ο Φερστάπεν έκανε κακή εκκίνηση, προσπάθησε να κερδίσει μερικές θέσεις, χώθηκε στην εσωτερική χτύπησε με τον Ράικονεν ο οποίος απογειώθηκε και λίγο μετά, από το ακούμπημα με τον Κίμι, έσπασε η ανάρτηση του Ολλανδού και βγήκε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε.

Αυτοκίνητο ασφαλείας και πάγωμα για μερικούς γύρους. Στη συνέχεια ο Λεκλέρ άρχισε να δημιουργεί διαφορά από τον Φέτελ με τον Χάμιλτον να μην μπορεί να περάσει τον Γερμανό. Ο Μπότας παρακολουθούσε από την 4η θέση.

Ο Φέτελ μπήκε νωρίς για αλλαγή ελαστικών και παρά το γεγονός πως όταν ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές των ελαστικών βρέθηκε πρώτος, η απόδοση των ελαστικών του τον ανάγκασε να δώσει την θέση του στον Λεκλέρ μετά από εντολή στην ενδοεπικοινωνία από το box της Ferrari. Από εκεί και πέρα ο Φέτελ έκανε άμυνα προσπαθώντας να μην το περάσει ο Χάμιλτον αν και αυτό το σενάριο δεν λειτούργησε με τον πολυπρωταθλητή να περνά και να προσπαθήσει στους τελευταίους γύρους να φτάσει και να περάσει τον Λεκλέρ. Ο Λεκλέρ κράτησε μέχρο το τέλος, ο Φέτελ μπήκε για ελαστικά και έπεσε 4ος και το βάθρο διαμορφώθηκε με Λεκλέρ, Χάμιλτον και Μπότας.

Ο θάνατος του Αντουάν Ιμπέρ «καπέλωσε» τον αγώνα της Formula 1 καθώς κανένας δεν είχε όρεξη -πολύ λογικά- για πανηγυρισμούς και σαμπάνιες.

Ο Λεκλέρ πήρε την πρώτη του νίκη στην Formula 1 και η Ferrari την 1η της το 2019.

Εξαιρετικά τα πήγε ο Άλμπον που τερμάτισε 5ος.

Πηγή: gazzetta.gr