Μετά την επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιρειών στα Vanette (Kangoo – Citan), κύκλοι της Daimler AG επιβεβαίωσαν τις φήμες που αφορούν σε μελλοντική συνεργασία με τη Renault και στα Van.

Ως γνωστόν, η Renault και η Mercedes-Benz έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας για την –από κοινού- εξέλιξη των νέων εκπροσώπων τους στη κατηγορία των Vanette. Το Mercedes-Benz Citan που είναι ήδη διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά και η νέα γενιά του Renault Kangoo (αναμένεται σύντομα) αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της συμφωνίας.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της Daimler AG επιβεβαίωσαν πρόσφατα πως οι δύο εταιρείες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο συζητήσεων για την επέκταση της συνεργασίας τους και στην μεγαλύτερη κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, τα Van.

Στην παρούσα φάση, η Mercedes-Benz συνεργάζεται με την VW σε αυτόν τον τομέα και το ανανεωμένο Mercedes-Benz Sprinter (που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μόλις ημέρες) μοιράζεται αρκετά κοινά μηχανικά μέρη με το VW Crafter.

Η συνεργασία της Mercedes-Benz με την VW σε αυτόν τον τομέα ισχύει έως και το τέλος του 2016 όμως, η VW έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να εξελίξει μόνη της την επόμενη γενιά του Crafter. Παρόλα αυτά, η VW δεν έχει αποφασίσει (και σίγουρα δεν έχει ανακοινώσει) που θα παράγεται η συγκεκριμένη μελλοντική γενιά του Crafter το οποίο, προς το παρόν εξακολουθεί να κατασκευάζεται στις γραμμές παραγωγής της Mercedes-Benz στο Ντίσελντορφ και Λούντβιγκφέλντε (Γερμανία), στις ΗΠΑ, την Αργεντινή και την Κίνα. Παράλληλα η Mercedes-Benz παράγει την προηγούμενη γενιά του Sprinter και στην Ρωσία σε συνεργασία με την GAZ Group.

Την ίδια στιγμή, η Renault παράγει τον δικό της εκπρόσωπο στην κατηγορία, το Master, σε συνεργασία με τις Opel και Nissan (Movano και NV400 τα αντίστοιχα μοντέλα των εν λόγω εταιρειών).

Πηγή: Autotritipro.gr