Με άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές το νέο Citroen Berlingo

Νέα διάσταση στον τομέα των αυτοκινήτων που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες


AUTO
14:57
10/04/2019
Με άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές το νέο Citroen Berlingo
loading

To Citroen Berlingo αποτελεί ένα αυτοκίνητο ορόσημο, το οποίο ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία Ludospace πριν από 23 χρόνια, καινοτομώντας με την αυθεντική του σχεδίαση και τα στοιχεία πρακτικότητας και λειτουργικότητας που προσέφερε, στοιχεία τα οποία το έχουν καθιερώσει ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας.

Το Berlingo πρωτοεμφανίστηκε το 1996 και έκτοτε η παραγωγή του έχει ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια μονάδες. Τώρα, στην 3η γενιά της επιβατικής εκδοχής του, το οικογενειακό  μοντέλο της γαλλικής μάρκας προσφέρει νέα διάσταση στον τομέα των αυτοκινήτων που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από πολλές κατηγορίες, καθώς προσφέρεται σε δύο μήκη αμαξώματος (Medium & Extra Large, με 5 ή 7 θέσεις), ενώ οι δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού είναι απεριόριστες. Πάντα με τα χαρακτηριστικά της ανώτερης ποιοτικής προσέγγισης, αλλά και την κορυφαία άνεση για τους επιβάτες, το νέο Citroën Berlingo έρχεται να προστεθεί στην πλήρως φρέσκια γκάμα της μάρκας.

Η 3η γενιά του Berlingo ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτών που αναζητούν ένα αυτοκίνητο ελευθέρου χρόνου το οποίο χαρακτηρίζεται από:

 • Μοντέρνα σχεδίαση
 • Κορυφαία άνεση
 • Πολυχρηστικότητα και λειτουργικότητα
 • Τεχνολογίες αιχμής

Σχεδίαση

Το νέο Berlingo ξεχωρίζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας.

Το εμπρός μέρος περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή με τα διπλά φωτιστικά σώματα, ενώ το ψηλά τοποθετημένο καπό και οι ρευστές μυώδεις γραμμές τονίζουν τη στιβαρότητα και τον δυναμισμό του αμαξώματος.

Ο μοντέρνος χαρακτήρας του αυτοκινήτου εκφράζεται μέσα από οκτώ χρώματα αμαξώματος και δύο Color Packs με διακοσμητικές χρωματικές ενθέσεις σε χρώμα λευκό η πορτοκαλί στα πλαϊνά προστατευτικά Airbump και στους προβολείς ομίχλης.

Ο Crossover χαρακτήρας του Berlingo τονίζεται από τις μπάρες οροφής και το πακέτο XTR με τις προστατευτικές ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα και τα αποκλειστικά στοιχεία εσωτερικής και εξωτερικής διαμόρφωσης (επενδύσεις, color pack, ζάντες κτλ).

Το αυτοκίνητο που κέρδισε την διάκριση «Best Buy Car of Europe» από την επιτροπή των ειδικών του Autobest, το Berlingo Multispace είναι επιλογή για όσους θέλουν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα αναγκών με ένα και μόνο αυτοκίνητο. Με τη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιείται και διασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό βάρος, αλλά και τους νέους οικονομικούς κινητήρες, το Berlingo στην επιβατική του εκδοχή, προσφέρει δυναμική οδική συμπεριφορά και βελτιωμένη άνεση.

Το νέο μοντέλο είναι πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα Citroen Advanced Comfort και οι επιβάτες με το πρώτο άνοιγμα των θυρών αντιλαμβάνονται οπτικά τα υψηλά επίπεδα άνεσης που προσφέρουν το εξαιρετικά φωτεινό και ευρύχωρο εσωτερικό με τους πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους (28 συνολικά αποθηκευτικοί χώροι, χωρητικότητας έως 186 λίτρα).

Η πρόσβαση στο εσωτερικό για τους πίσω επιβάτες γίνεται εύκολα χάρη στις μεγάλες πλαϊνές συρόμενες πόρτες (οι οποίες πλέον διατίθενται και με πίσω ηλεκτρικά παράθυρα), ενώ ο χώρος αποσκευών είναι επίσης εύκολα προσβάσιμος χάρη στην μεγάλη πίσω μονή πόρτα η οποία μπορεί να εξοπλιστεί με ανοιγόμενο τζάμι.

Το νέο Berlingo προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και πολυχρηστικότητας στο εσωτερικό καθώς διαθέτει:

 • Τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα ίδιου πλάτους με δυνατότητα αφαίρεσης και πλήρους αναδίπλωσης στην 2η σειρά επιβατών
 • Αναδιπλούμενο κάθισμα συνοδηγού, το οποίο δημιουργεί μια ενιαία και επίπεδη επιφάνεια στο εσωτερικό μήκους 2,7 μ. στην έκδοση M και 3,0 μ. στην έκδοση XL, δίνοντας την δυνατότητα μεταφοράς μακριών αντικειμένων
 • Δύο ανεξάρτητα και αφαιρούμενα καθίσματα στην 3η σειρά επιβατών με δυνατότητα επιμήκους ρύθμισης κατά 130 χιλ. (προαιρετικός εξοπλισμός στην έκδοση M και βασικός εξοπλισμός στην έκδοση XL).

Βασικό χαρακτηριστικό του επίπεδου πρακτικότητας που προσφέρει, αποτελεί η πρωτοποριακή πολυχρηστική γυάλινη οροφή Modutop η οποία διαθέτει 92 λίτρα αποθηκευτικών χώρων χάρη στην κεντρική αποθηκευτική κονσόλα οροφής και τον εύκολα προσβάσιμο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος της οροφής.

Οι έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις ολοκληρώνονται από την κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, τα δύο ντουλαπάκια συνοδηγού εκ των οποίων το Top Box επιτρέπει την φύλαξη ενός laptop 15”, αποθηκευτικό χώρο πάνω από τον πίνακα οργάνων και αποθηκευτικούς χώρους στο πάτωμα της 2η σειράς επιβατών.

Ασφάλεια, Άνεση και Συνδεσιμότητα

Το νέο Berlingo είναι ένα τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο το οποίο εξοπλίζεται με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και συνδεσιμότητας, προσφέροντας επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, που για πρώτη φορά συναντώνται από αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.

Στον τομέα της ασφάλειας, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στον βασικό εξοπλισμό όλης της προϊοντικής γκάμας:

 • Active Safety Brake, Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι τα 85 km/h)
 • Collision Warning Alert, Σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης
 • Lane Keeping Assist, Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (από 65 έως 180 km/h)
 • Traffic Sign Recognition, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας
 • Coffee Break Alert, Σύστημα ειδοποίησης ξεκούρασης οδηγού

Ταυτόχρονα, στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται:

 • Adaptive Cruise Control, Προσαρμοζόμενος Ρυθμιστής και Περιοριστής ταχύτητας (εκδόσεις EAT8)
 • Driver Attention Alert, Σύστημα ανίχνευσης έλλειψης προσοχής οδηγού
 • Extended Traffic Sign Recognition, Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφoρίας (STOP, Απαγορευτικό Εισόδου/Προσπέρασης)
 • Αυτόματη εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας φώτων
 • Σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας
 • Σύστημα Grip Control με Hill Assist Descent

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, διαθέτει μεταξύ άλλων:

 • Έγχρωμη οθόνη αφής 8''
 • Σύστημα Mirror Screen με λειτουργία Mirror Link®, Apple CarPlayTM και Android Auto
 • Σύστημα 3D Navigation
 • Connect Box: Σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας
 • Σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου

Ο εξοπλισμός, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρικό χειρόφρενο
 • Έγχρωμο σύστημα Head Up Display
 • Σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος
 • Σύστημα Top Rear Vision (Κάμερα οπισθοπορείας 180ο)
 • Σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα

Το νέο Berlingo εφοδιάζεται με τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, προδιαγραφών Euro 6.2, ιπποδυνάμεις από 75 ως 130 ίππους και δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 5 η 6 σχέσεων, καθώς και αυτόματου κιβωτίου 8-σχέσεων (ΕΑΤ8), προσφέροντας ισορροπία οικονομίας και επιδόσεων.

Τιμές

Οι τιμές του νέου Berlingo Multispace, ξεκινούν από τα 17.450 ευρώ (1.2 Pure Tech 110, έκδοση Live) και φθάνουν τα 32.000 ευρώ (1.5 BlueHDi 130 EAT8, έκδοση Shine), ενώ η εταιρία παρέχει 5ετή εργοστασιακή εγγύηση.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει