Τρία νέα αγαλματίδια αποκτά η Rolls Royce και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε βραβεία Όσκαρ, αλλά στις γνωστές μινιατούρες που κοσμούν το πάνω τμήμα της γρίλιας του ψυγείου.

Θα δημιουργηθούν άλλες τρεις εκδοχές της γνώριμης φιγούρας αλλά χωρίς να αλλαχθεί το γλυπτό, παρά μόνο το υλικό κατασκευής.

Το πιο ξεχωριστό είναι ένα πολυκαρβονικό που είδαμε στο πρωτότυπο 101EX στη Γενεύη του 2006, ενώ τα άλλα δύο αφορούν πολυτελή μέταλλα.

Ένα επίχρυσο κι ένα από ατόφιο ασήμι για όσους έλκονται από τα ακριβά υλικά, ενώ όσοι αδιαφορούν για την «Ιπτάμενη Κυρία» μπορούν να αποκτήσουν την Rolls Royce της αρεσκείας τους με ένα ταπεινό χαλύβδινο.

Ιστορία πίσω από το αγαλματίδιο

Τo «Spirit of Ecstasy» είναι το σήμα κατατεθέν της μάρκας και κοσμεί το άκρο του καπό των Rolls από το 1911 και εντεύθεν. Η μόδα στις αρχές του αιώνα επέβαλε τη διακόσμηση των καπό με πρωτότυπα εμβλήματα ως ένδειξη διαφοροποίησης.

Ο Claude Johnson τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρότεινε ότι η κλάση της μάρκας επέβαλε να δημιουργήσει η Rolls Royce ένα έμβλημα και να σταματήσουν οι στιλιστικές ακροβασίες των υποψήφιων αγοραστών.

Ανέθεσε στο Charles Sykes, έναν νεαρό φοιτητή του Royal College of Art, να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό. Ο Sykes εμπνεύστηκε το θέμα του γλυπτού από την Ιστορία της Eleanor Thornton, της επί πολλά έτη ερωμένης του John Walters Montagu, δεύτερο λόρδο του Beaulieu.

Ο Walters ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της αυτοκίνησης, εκδότης του περιοδικού The Car Illustrated που πρωτοεκδόθηκε το 1902 και διατηρούσε επί πολλά έτη μία ανάρμοστη σχέση με την Eleanor Thornton.

Η ταπεινή καταγωγή της Eleanor δεν επέτρεπε στο Λόρδο να την εντάξει στον κύκλο του, έτσι το ειδύλλιο τους έμενε κρυφό για περισσότερα από δέκα χρόνια, ακόμη κι όταν ο Walters αναγκάστηκε να παντρευτεί την εκλεκτή των γονέων του.

Η Eleanor δυστυχώς έχασε τη ζωή της το 1915 όταν το πλοίο SS Persia τορπιλίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο ανοιχτά της Κρήτης καθ οδόν για τις Ινδίες.

Η ρομαντική ιστορία ήταν η έμπνευση για τον καλλιτέχνη και η υλοποίηση της φιγούρας με τα ανοιχτά χέρια και τα ρούχα να ανεμίζουν παραπέμπουν στην γυναικεία ομορφιά και την ταχύτητα.

Πηγή: gocar.gr