Ο Ελβετός Edoardo Mortara με Venturi Formula E κέρδισε τον 5ο αγώνα της χρονιάς για την ηλεκτρική Φόρμουλα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Χονγκ-Κονγκ.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βραζιλιάνος Lucas di Grassi στο τιμόνι του μονοθέσιου Audi e-tron FE05, (είναι η 29η φορά σε 50 αγώνες που ο di Grassi ανεβαίνει στο βάθρο) και τρίτος τερμάτισε ο Ολλανδός Robin Frijns με Audi e-tron FE05 της ομάδας Envision Virgin Racing που προηγείται στο πρωτάθλημα με 97 βαθμούς, έναντι 86 β. της δεύτερης Audi.

Την πολύ καλή επίδοση του di Grassi συμπλήρωσε ο Γερμανός Daniel Abt (Audi e-tron FE05), που κατάφερε από την 12η θέση της γραμμής εκκίνησης να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά ένα Audi e-tron FE05 έκανε το ταχύτερο γύρο στο top-10. Ήταν αυτό του Sam Bird για λογαριασμό της ιδιωτικής ομάδας Envision Virgin Racing, που τελικά τερμάτισε έκτος.

Στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula E προηγείται τώρα ο Sam Bird με τον di Grassi να ακολουθεί στην 3η θέση, σε απόσταση μόλις 2 βαθμών.

Το επόμενο, έκτο E-Prix του εφετινού πρωταθλήματος Formula E, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, στην Κίνα.

Η γενική κατάταξη έχει ως εξής:

  1. Edoardo Mortara SUI Venturi Formula E Team 36 laps
  2. Lucas di Grassi BRA Audi Sport ABT Schaeffler + 0.988s
  3. Robin Frijns NED Envision Virgin Racing + 1.536s
  4. Daniel Abt GER Audi Sport ABT Schaeffler + 1.985s
  5. Felipe Massa BRA Venturi Formula E Team + 3.258s
  6. Sam Bird GBR Envision Virgin Racing + 3.306s*

Νίκος Τσάδαρης