Την πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά από την αρχή από το γκραν πρι της Κορέας (12-14/10) εξέφρασε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία, ο οποίος πλέον έχει μόλις τέσσερις διαφορά από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ, τόνισε πως για να διατηρήσει τη θέση του χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά και να αποφύγει τα λάθη.

«Ήταν πολύ απογοητευτικό αυτό που συνέβη στη Σουζούκα, αλλά τώρα ανήκει στο παρελθόν. Όπως είπα φεύγοντας από την Ιαπωνία, όλα αρχίζουν ξανά από το μηδέν, δεδομένων των τεσσάρων βαθμών που έχω διαφορά από τον Φέτελ. Νικητής θα είναι αυτός που θα σκοράρει έναν παραπάνω βαθμό από τους υπόλοιπους.

Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται αρχικά ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και να αποφύγεις τα λάθη. Ακόμη ελπίζεις να μην σου στοιχίσουν λάθη άλλων, όπως συνέβη στο Σπα και στη Σουζούκα», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη προηγούμαι στο πρωτάθλημα. Δεν μας έχει χαριστεί τίποτα. Δεν είμαστε από θαύμα σε αυτή τη θέση, είναι έργο όλων μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας».

Πηγή: sport-fm.gr