Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μοντέλα για να πάρεις μια ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα η χρονική διάρκεια των μηνών, το μακροπρόθεσμο μονοετές συμβόλαιο, αλλά και το συμβόλαιο με τα χιλιόμετρα.

Να ξεκαθαρίσουμε πως αυτό που αλλάζει είναι η διάρκεια ισχύος και όχι οι καλύψεις και οι παροχές.

Επειδή, όμως, μάλλον μπερδεύτηκες με τις τόσες πολλές επιλογές ας δούμε τα υπέρ και τα κατά του κάθε μοντέλου για να αποφασίσεις τι τελικά σου ταιριάζει.

Ασφάλεια αυτοκινήτου 3 μηνών

Το μικρότερο συμβόλαιο ασφάλειας αυτοκινήτου που μπορεί να κλείσει κάποιος, όμως και το ακριβότερο εάν το δει αθροιστικά. Εάν δεν έχετε μεγάλη πηγή εσόδων ή πρόκειται να αλλάξετε σύντομα αυτοκίνητο, τότε το 3μηνο συμβόλαιο είναι το ιδανικό για εσάς.

Ασφάλεια αυτοκινήτου 6 μηνών

Ένα από τα «κλασσικά» ασφαλιστήρια. Οι 6 μήνες είναι αρκετοί ώστε να δείτε αν λειτουργεί η συγκεκριμένη ασφάλεια στα δεδομένα σας και αν είστε ευχαριστημένοι. Είναι πιο οικονομικό από δύο 3μηνες ασφάλειες αυτοκινήτου, όμως τα χρήματα τα πληρώνετε εφάπαξ. Προσφέρει ευελιξία και άνεση, ιδανικό για όλους.

Ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου

Εδώ έχουμε ένα συμβόλαιο μακράς διαρκείας, που αν το δείτε καλύτερα, συμφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι η πιο οικονομική αθροιστικά ασφάλεια αυτοκινήτου που μπορείτε να βρείτε σε όλες τις εταιρείες, καθώς η εμπιστοσύνη σας ανταμείβεται με μια γενναία έκπτωση. Εάν έχετε σταθερά έσοδα και δεν πρόκειται να αλλάξετε σύντομα το αυτοκίνητό σας μην το σκέφτεστε! Η ετήσια ασφάλεια αυτοκινήτου θα γίνεται μόνο μία φορά τον χρόνο και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για όλον τον υπόλοιπο χρόνο.

Ασφάλεια με το χιλιόμετρο

Εδώ έχουμε ένα νέο και καινοτόμο ασφαλιστικό συμβόλαιο που παρέχει μέγιστη οικονομία και ευελιξία όμως με την προϋπόθεση να κάνετε λίγα χιλιόμετρα μέσα στο έτος. Ο τρόπος είναι απλός: μια συσκευή ουσιαστικά καταγράφει τα χιλιόμετρα που κάνετε και έχετε ουσιαστικά αγοράσει. Όταν τα υπερβείτε, έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε κάποια επιπλέον.

Η συγκεκριμένη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μονάχα για όσους είναι περιστασιακοί οδηγοί ή κάνουν εξαιρετικά μικρές αποστάσεις ώστε να μην υπερβαίνουν τα χιλιόμετρα.