Η είδηση κυκλοφόρησε μέσω Tαϋλάνδης, όταν η ιστοσελίδα μιας τοπικής λέσχης Kawasaki (Siam Rider Club) δημοσίευσε αυτήν τη φωτογραφία. Πόσο πιθανό είναι να έπεσε «τυχαία» στα χέρια τους αυτή η εικόνα; Μάλλον καθόλου.

Λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές, αλλά όπως πλέον συνηθίζεται, τώρα που «διέρρευσε» η φωτό, η Kawasaki είναι «υποχρεωμένη» (παράξενη λέξη, αφού η ίδια το προκάλεσε) να παραδεχτεί την ύπαρξη του μοντέλου και λίγες μέρες αργότερα να δώσει κάποια επιλεγμένα τεχνικά στοιχεία.

Το ‘βέβαιο’ πάντως είναι ότι θα πρόκειται για κυβισμένο 750 κι όχι συρρικνωμένο 1000, ώστε να εκμεταλλευτεί την κλίμακα διαστάσεων και βάρους. Η ελαφρά αύξηση του κυβισμού στις μοτοσυκλέτες, έρχεται άλλωστε να υποβοηθήσει τη διατήρηση των επιδόσεων που αναγκαστικά απομειώνονται διαρκώς μέσω των όλο και πιο αυστηρών προδιαγραφών.

Από την άλλη τα 800 κ.εκ. έχουν ήδη ισχυρό και πλήρως αποδεκτό άκουσμα σαν αριθμός, από την μέχρι πέρσι χρήση του στα MotoGP. Το πέρασμα στην παραγωγή είναι απόλυτα αναμενόμενο, ενώ η μείωση της απόστασης από τα 1.000 κ.εκ. γίνεται ένα ακόμη ενισχυτικό της εμπορικής τους καριέρας.

Όλα αυτά ισχύουν ασφαλώς και για το Z800 που στο μεταξύ θα έχει κερδίσει κάμποσες μέρες δημοσιότητας μέχρι να κυκλοφορήσουν περισσότερες πληροφορίες. Μείνετε συντονισμένοι.