Η Volkswagen ανακοίνωσε πρόσφατα με κάθε επισημότητα το τέλος εποχής για τον «Σκαραβαίο» με τα δύο τελευταία μοντέλα να βγαίνουν στην παραγωγή το 2019.

Κάπως έτσι κλείνει το κεφάλαιο για ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, το «αυτοκίνητο του λαού» που κατασκεύασε ο Φέρντιναντ Πόρσε έπειτα από απαίτηση του Αδόλφου Χίτλερ.

Πατώντας προφανώς στο γεγονός ότι σταματά η παραγωγή του διάσημου μοντέλου ένας τύπος από το Πόρτλαντ βγάζει στο σφυρί ένα Volkswagen Beetle του κουτιού με ελάχιστα χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Πρόκειται για μοντέλο του 1964 το οποίο απέκτησε εκείνη τη χρονιά ο Rudy Zvarich και το φύλαξε σε γκαράζ φίλου του για δεκαετίες. Το 2014 ο ιδιοκτήτης απεβίωσε και το όχημα πέρασε στην κυριότητα του ανιψιού του που αποφάσισε να το πουλήσει.

Το αυτοκίνητο, μαύρου χρώματος, έχει πραγματοποιήσει 35 χιλιόμετρα όλα κι όλα και βρίσκεται στην αυθεντική του κατάσταση, καθώς δεν έχει αλλαχθεί ούτε βίδα, ενώ πολλά από τα εξαρτήματά του -καθρέπτες, υαλοκαθαριστήρες, καλύμματα ζαντών- δεν έχουν καν τοποθετηθεί και βρίσκονται στο κουτί τους! Είναι σε κατάσταση καινούργιου, λες και μόλις έχει βγει από τη γραμμή παραγωγής της VW.

Ίσως γι’ αυτό το λόγο οι απαιτήσεις του νέου ιδιοκτήτη ανέρχονται σε αστρονομικά επίπεδα καθώς ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ ένα εκατομμύριο δολάρια!