Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί στο Paris Expo Porte de Versailles από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου του 2018, η Citroën θα τονίσει την σχέση της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας με την εταιρική υπογραφή Inspired By You παρουσιάζοντας εκτός των άλλων και τη νέα πολιτική της στην τεχνολογία των Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Η γκάμα της γαλλικής φίρμας στην έκθεση, αποτελεί εχέγγυο της ανοδικής πορείας στις πωλήσεις της εταιρείας. Η στρατηγική αυτή θα υπογραμμιστεί και από την Παγκόσμια Πρεμιέρα του νέου C5 Aircross SUV, που παράγεται στη Γαλλία και θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της μάρκας.

Με την παρουσίαση του νέου C5 Aircross SUV Hybrid Concept, ξεκινά η στρατηγική ανάπτυξης των ηλεκτρικών μοντέλων, με στόχο την κάλυψη όλης της διαθέσιμης γκάμας, με ηλεκτρικά μοντέλα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού πρωτότυπου έχουν ως εξής:

Κινητήρας: PureTech 180 με σύστημα S&S

Ηλεκτροκινητήρας: 80kW (ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων)

Συνολική ισχύς: 225 ίπποι /4×2 μετάδοση κίνησης στους εμπρός τροχούς

Ροπή ηλεκτροκινητήρα: 337 Nm

EAT8 ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Μπαταρία: High Voltage 200V Lithium-Ion που παρέχει 13.2kW/h

Φόρτιση: Από 2 ώρες (με 32A wall box) έως 8 ώρες (βασική οικιακή παροχή)

Αυτονομία ηλεκτροκίνησης: Περίπου 50 χλμ. (έως 135 km/h)

Εκπομπές ρύπων: Λιγότερο από 50g CO2 / 40% μείωση σε σχέση με την απλή έκδοση που έχει μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης

Το 2019, η Citroën συμπληρώνει έναν αιώνα παρουσίας στην παραγωγή αυτοκινήτων και γιορτάζει τα 70 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου της 2CV, με σημαντικές συνεργασίες με icon-brands όπως η Jean Charles de Castelbajac και η ELLE από τον κόσμο της μόδας αλλά και η Rip Curl στο surfing.

Η μακρά παράδοση στις καινοτομίες και ιδιαίτερα στην άνεση, αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική του χώρου που θα εξασφαλίσει μία μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες (ανάλογη των καταστημάτων La Maison Citroen). Εκεί θα μπορούν όλοι να πάρουν μια γεύση και από τις προηγμένες υπηρεσίες που προσφέρει η Citroën, όπως είναι το Citroën Advisor και τα γυαλιά SeeTroën.

Η γκάμα του περιπτέρου

Πρόκειται για δυνατές προτάσεις μοντέλων με το χαρακτηριστικό στυλ της Citroën, και happenings όπως:

– Η παγκόσμια πρώτη του C5 Aircross SUV, μαζί με το C3 Aircross SUV. Είναι δύο SUV που προσφέρουν περισσότερο χαρακτήρα και κορυφαία άνεση, ταυτόχρονα με την ενισχυμένη ευρυχωρία και τις αυξημένες δυνατότητες διαρρύθμισης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

– Το νέο C4 Cactus με την καινοτόμα τεχνολογία PHC (Progressive Hydraulic Cushions) στην ανάρτηση.

– Το νέο Berlingo που λανσαρίστηκε πρόσφατα και στις δύο εκδόσεις του, Μ και XL, μαζί με τα Grand C4 SpaceTourer και SpaceTourer της κατηγορίας των MPV.

– Στην περιοχή «Fashion Car/Art Car», θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες του Jean-Charles de Castelbajac (E-Mehari και C3).

– H ανάδειξη της συνεργασίας με άλλα εμβληματικά brands, όπως είναι το περιοδικό ELLE (C3) και η Rip Curl (στα C3 Aircross και SpaceTourer).

– Στην «Racing» περιοχή που δίνει το παρόν το C3 WRC και ένας εξομοιωτής οδήγησης που θα είναι στη διάθεση των φίλων του motorsport.

– Διάφορα happenings που θα πραγματοποιηθούν στη boutique “Le Petit Citroën” με τις ειδικές εκδόσεις του Νέου Berlingo Van και το “Café Bulle” από την Orangina.

– Η αναφορά στην ιστορία της εταιρείας που θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της το 2019, παρουσιάζοντας τόσο το 2CV Van όσο και το 5 HP.

Νίκος Τσάδαρης