Τέσσερα κορυφαία ονόματα οδηγών αγώνων ράλι με συνολικά έξι τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή και 75 νίκες, θα διαγωνιστούν στη κατηγορία «Θρύλοι» στον έβδομο γύρο του θεσμού Volkswagen Scirocco R-Cup στο Nurburgring (17 – 18 Αυγούστου). Στην πίστα, η Volkswagen θα έχει τον εργοστασιακό της οδηγό Σεμπαστιάν Οζιέ που θα αντιμετωπίσει τρεις βετεράνους, δασκάλους του σπορ: Μάρκου Αλεν, Γιούχα Κάνκουνεν και Κάρλος Σάινθ.

Από την σύντομη έκδοση του Nurburgring, Μάρκου Αλεν, Γιούχα Κάνκουνεν, Σεμπαστιάν Οζιέ και Κάρλος Σάινθ θα ανταγωνιστούν τους 21 συμμετέχοντες στο θεσμό του Volkswagen Scirocco R-Cup. Οι τακτικοί οδηγοί του θεσμού, λογικά δεν θα πρέπει να τρέφουν ελπίδες επικράτησης απέναντι στους έμπειρους οδηγούς και τα αστέρια του παρελθόντος, μολονότι μεγάλοι σε ηλικία.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης σταδιοδρομίας τους, οι τρεις (εκτός του νεαρού Οζιέ) έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να χειρίζονται τα αυτοκίνητα με εξαιρετικό τρόπο τόσο στην πίστα, όσο και στα βουνά, όπου διεξάγονται τα ράλι. Το βιογραφικό του 61 ετών Μάρκου Αλεν, για παράδειγμα, περιλαμβάνει αγώνα στο περίφημο 24ώρο Le Mans, καθώς και τέσσερις συμμετοχές στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) με την Alfa Romeo.

Ο 53χρονος Φινλανδός συμπατριώτης του Γιούχα Κάνκουνεν, το 1988 ήταν ο πρώτος νικητής στον «Αγώνα των Πρωταθλητών» Race of Champions. Επίσης, είναι ο μόνος από τους «Θρύλους» που έχει τρέξει στο «Ring» με προηγούμενη εμπειρία από δύο αγώνες του Volkswagen Scirocco R-Cup.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Κάρλος Σάινθ που ξεκίνησε δοκιμές εξέλιξης του VW Polo R WRC το οποίο θα τρέξει του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον Οζιέ, έχει μεγάλη εμπειρία. Το 2009, ο Ισπανός οδήγησε το Volkswagen Scirocco GT24 στον 24ώρο αγώνα του Nurburgring και έχει συγκεντρώσει επίσης εμπειρία από το Volkswagen Scirocco R-Cup.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι ο πρώτος οδηγός που υπέγραψε ως εργοστασιακός με τη Volkswagen για τη συμμετοχή της ομάδας στο WRC, από το 2013. Παρά το γεγονός ότι σε αυτή τη σεζόν του WRC ο Γάλλος τρέχει δοκιμαστικά με Skoda Fabia S2000 (η Skoda ανήκει στον όμιλο της VW), προκειμένου να μην μείνει ανενεργός, έχοντας υποδεέστερο αυτοκίνητο από τα ισχυρά WRC, ήδη έχει συγκεντρώσει 23 βαθμούς στο πρωτάθλημα WRC και είναι 12ος, ενδεικτικό της αξίας του. Εξάλλου, το 2011 κέρδισε και τον αγώνα στο Race of Champions.

Πηγή: sport-fm