Ο διεθνής διαγωνισμός Red Dot Design Award βράβευσε τη Mercedes-Benz για την αισθητική και το σχεδιασμό των μοντέλων της.

Μία μεγάλη διάκριση για τη Mercedes-Benz ήρθε από το διεθνή διαγωνισμό Red Dot Design Award. Πρόκειται για το γνωστότερο ίσως θεσμό παγκοσμίως, που ασχολείται με το βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων, εργαλείων και διαφόρων άλλων αντικειμένων που περιβάλλουν την καθημερινότητά μας. Για φέτος έλαβαν μέρος 1.800 κατασκευαστές και σχεδιαστές από 58 χώρες, τα έργα των οποίων κρίθηκαν από ειδική επιτροπή. Περισσότερα από 4.500 προϊόντα ελέγχθηκαν για την αισθητική, το πρωτοποριακό τους ντιζάιν και την ποιότητα που αποπνέουν. Ένα από αυτά ήταν και το νέο Actros της Mercedes.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ένας ανθεκτικός και χρηστικός σχεδιασμός, που να μπορεί να δείχνει φρέσκος και σύγχρονος για χρόνια. Το νέο Actros συνδυάζει την πρακτικότητα με μία εξαιρετική εμφάνιση». Η άποψη της επιτροπής, υπό την προεδρία του καθηγητή Peter Zec, εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το λόγο που βραβεύτηκε το συγκεκριμένο όχημα. Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι η δεύτερη διάκριση για το Actros στο διαγωνισμό. Η πρώτη ήρθε το 1998, αφορώντας την πρώτη γενιά του μοντέλου.

Πηγή: Autotriti.gr