Ο Levi Sherwood από αουτσάιντερ αναδεικνύεται σε φαβορί για τον φετινό τίτλο με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, ενώ δύο Ισπανοί οδηγοί ανέβηκαν στο βάθρο του 3ου γύρου του Red Bull X-Fighters World Tour. Παρά την οικονομική κρίση στην Ισπανία η αρένα πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε να απολαύσει ένα θέαμα μοναδικό στον πλανήτη.

Ο θεσμός των X-Fighters ξεκίνησε από την Ισπανία με την πρώτη διοργάνωση να γίνεται στο θέρετρο της Valencia το 2001. Τον επόμενο χρόνο μετακόμισε στον «Ναό» σήμερα του Freestyle Motocross, την διάσημη αρένα Las Ventas στην καρδιά της Μαδρίτης.

Έκτοτε κάθε χρόνο το ραντεβού ανανεώνεται φιλοξενώντας τους πιο extreme οδηγούς, πραγματικούς αθλητές που ξεγελούν τη βαρύτητα με τις απίστευτες φιγούρες τους.

Η επική μάχη του τελικού μεταξύ του Νεοζηλανδού Levi Sherwood και του τοπικού ήρωα Dany Torres σήκωσε όρθιους τους 20.000 θερμόαιμους Ισπανούς που ήθελαν να δουν τον οδηγό τους να κατακτά τη νίκη.

Μια βραδιά μαγική από την οποία οι φωτογραφίες και τα βίντεο μεταφέρουν μόνο μια μικρή γεύση της έντασης και του ‘τρόμου’ στη θέα των όλο και πιο δύσκολων και απαιτητικών προγραμμάτων των οδηγών.

«Η ένταση ήταν τρομερή», δήλωσε ο Sherwood, που είχε κερδίσει και τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, στο Dubai. Με τη δεύτερη αυτή νίκη του επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αμερικανό Todd Potter ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

«Ήταν δύσκολο να αγωνίζομαι με τον Dany στον τελικό μπροστά στο δικό του κοινό», συνέχισε ο Sherwood που οριακά κατάφερε να προκριθεί για τον τελικό με αντίπαλο το ανερχόμενο αστέρι των Ισπανών, Maikel Melero. O Malero έξυπνα φερόμενος, φόρεσε φανέλα της Εθνικής Ισπανίας του ποδοσφαίρου, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό των θεατών.

Ο Γάλλος Thomas Pages έμεινε στην 4η θέση αν και αυτή δεν αντικατοπτρίζει την εξαιρετική του εμφάνιση. Απλά εξηγείται γιατί ο νεαρός Γάλλος είναι ο μόνος στον θεσμό που δεν περιλαμβάνει φιγούρες backflip στο ρεπερτόριό του.

Κατάφερε ωστόσο να αναρριχηθεί μέχρι την 4η θέση εισάγοντας μία απίστευτη φιγούρα που ίδιος ονομάζει «ρουλέτα’»και πρόκειται για μια περιστροφή του σώματός του κατά 360ο ενόσω πετά στα 20 μέτρα στον αέρα.
Ο Pages κέρδισε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη φιγούρα της βραδιάς, ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στο θέμα καθώς έχει και την πατρότητα της εισαγωγής της στο θεσμό

Ο πρωταθλητής του 2011, Dani Torres επέστρεψε μετά από τραυματισμό και έδειξε ότι έχει αναρρώσει πλήρως παρότι έχει κάποιες ενοχλήσεις ακόμη στον αστράγαλό του. Δήλωσε πάντως ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς μαθηματικά δεν έχει χάσει ακόμη τις ελπίδες του.

Στη βαθμολογία προηγείται τώρα ο Sherwood με 230 βαθμούς έναντι του Χιλιανού Javier Villegas (7ος στον αγώνα) που έχει 150 βαθμούς και του Potter που παραμένει τρίτος. Ο Potter με 145 βαθμούς δεν συμμετείχε καν στον αγώνα καθώς είχε τραυματιστεί στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής.

Ο επόμενος αγώνας του Red Bull X-Fighters World Tour θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου στη Γερμανία.

Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τις απίστευτες φιγούρες σε slow motion. Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου στον καλύτερο αγώνα της χρονιάς.

Τα τελικά αποτελέσματα του Red Bull X-Fighters της Madrid είναι:

1. Levi Sherwood (NZL)
2. Dany Torres (ESP)
3. Maikel Melero (ESP)
4. Thomas Pagès (FRA)
5. Takayuki Higashino (JAP)
6. Eigo Sato (JAP)
7. Javier Villegas (CHL)
8. Blake Williams (AUS)
9. Mat Rebeaud (SUI)
10. Wes Agee (USA)
11. Todd Potter (USA)
12. Jeremy Rouanet (FRA)

Η κατάταξη της βαθμολογίας είναι:

1. Sherwood (NZL) 230 βαθμοί,
2. Villegas (CHI) 150,
3. Todd Potter (USA) 145,
4. Pages (FRA) 135,
5. Dany Torres (ESP) 130.
6. Rob Adelberg (AUS) 115
7. Eigo Sato (JAP) 100
8. Maikel Melero (ESP) 85
9. Wes Agee (USA) 80
10 Josh Sheehen (AUS) 55