Κατασκευάστηκαν για να ξεχωρίσουν, όχι απαραίτητα για να οδηγηθούν κιόλας. Μοιάζουν περισσότερο σε προϊόντα στοιχήματος παρά σε λειτουργικό εγχείρημα. Απολαύστε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ευρηματικότητα όταν θέλει να υπερβάλει.

Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Ο Gregory Dunham την δημιούργησε και δεν δείχνει να έχει ανταγωνισμό. Το ύψος της είναι 3,44 μέτρα από το έδαφος μέχρι το τιμόνι που βέβαια είναι διακοσμητικό.

Ένα κανονικό τιμόνι υπάρχει κοντά στη σέλα απ’ όπου κατευθύνεται η μοτοσυκλέτα. Για κινητήρια δύναμη χρησιμοποιεί έναν κινητήρα χωρητικότητας 6.570 κυβικών εκατοστών και είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για να περνάς απαρατήρητος..

Δείτε την κατασκευή της αλλά και τη λειτουργία της:

Η μικρότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Το δημιούργημά του Σουηδού Tom Wiberg που με δυσκολία διακρίνεται, έχει μεταξόνιο λιγότερο από 10 εκατοστά. Ο μικροσκοπικός τροχός εμπρός είναι διαμέτρου μόλις 0.62 ιντσών, ενώ ο πίσω είναι μεγαλύτερος, στις 0,86 ίντσες.
Η μοτοσυκλέτα έχει οδηγηθεί από τον ίδιο καλύπτοντας μία απόσταση 10 μέτρων. Ο κινητήρας αποδίδει ένα τρίτο (1/3) του ίππου και θα έλεγε κανείς ότι είναι μια μινιατούρα που απλά λειτουργεί παρά μια αληθινή μοτοσυκλέτα.

Κι όμως κινείται όπως μπορείτε να δείτε:

Η μακρύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου

Έχει μήκος 9,6 μέτρα και κατασκευάστηκε στην Ρωσία από τον Oleg Rogov. Ο λόγος της κατασκευής ήταν περισσότερο για να πάρει περισσότερους επιβάτες, παρά για το μήκος της αυτό καθ’ αυτό.
Ο συμπλέκτης σίγουρα θα περνά δύσκολες ώρες όταν χρειαστεί να μετακινήσει τη “μοτοσυκλέτα” με το πλήρες φορτίο των 16 ατόμων. Η ισορροπία είναι λίγο δύσκολη όταν μετακινείται από λίγο ο καθένας, όμως το θέμα είναι να ξεκινήσει. Μετά, σταματά λίγο παρακάτω για να ξεφορτώσει…

Το μικρότερο μεταξόνιο

 

Αν το μήκος μιας μοτοσυκλέτας μετριέται με το μεταξόνιο, στο μονόροδο αυτό, το μήκος είναι ουσιαστικά μηδενικό. Δεν είναι το μοναδικό μονόροδο, όμως αυτό εδώ μοιάζει περισσότερο από όλα με μοτοσυκλέτα που έχει μόνο μία ρόδα.

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Ως μοτοσυκλέτα μπορούμε να θεωρήσουμε οτιδήποτε έχει δύο ρόδες και κινείται με κινητήρα. Με το δεδομένο αυτό, το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα ανήκει στο BUB 7 που έπιασε 564,7 χ.α.ω στην αλυκή του Bonneville. Φορά έναν κινητήρα V4 με χωρητικότητα 3.000 κ.εκ.

Πάρτε μια γεύση…

Η ακριβότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο

Εκτός από τις πιο ακραίες κατασκευές προς όλες τις διαστάσεις, υπάρχει και η διάσταση του κόστους. Η πιο ακριβή μοτοσυκλέτα ίσως είναι η μόνη που θα μπορούσε και θα ήθελε ένας κοινός θνητός να οδηγήσει και είναι η Tomahawk. Αποδίδει 500 ίππους από τον V-10 κινητήρα των 8,3 λίτρων που προέρχεται από Dodge Viper. Έχουν πωληθεί εννέα από αυτές στην τιμή των 550.000 δολαρίων έκαστη…