Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Ράλι Κύπρος που και φέτος θα το χαρακτηρίζουν ξεχωριστές καινοτομίες. Σημαντικότερη όλων είναι σίγουρα η μεταφορά του αγώνα από τη Λευκωσία στη Λάρνακα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Τόσο οι τελετές εκκίνησης και τερματισμού όσο και το Αρχηγείο, το Γραφείο Τύπου αλλά και ο Χώρος Εξυπηρέτησης (Service Park) θα βρίσκονται φέτος στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Ο αγώνας μετρά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θα είναι ο 4ος γύρος του θεσμού, που θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουνίου. Παράλληλα, θα είναι και ο δεύτερος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, γεγονός που το καθιστά – για μια ακόμα φορά – το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η οργανωτική επιτροπή έχει εδώ και μήνες αρχίσει τις προετοιμασίες για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία του αγώνα στο διεθνές στερέωμα. Η σχεδίαση έχει σαν βάση την Λάρνακα, ενώ το κλιμάκιο που Eurosport που βρέθηκε στην Κύπρο προς ενημέρωση και έγκριση της διαδρομής, δήλωσε άκρως ευχαριστημένο με την ως τώρα πρόοδο και τη διαδρομή.

Η κίνηση για μεταφορά του αγώνα στη Λάρνακα χαιρετίστηκε τόσο από το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα, όσο και από το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Τέλος, η Αλυτάρχης του αγώνα κα Νάγια Κοντοπούλου δήλωσε σχετικά. «Εδώ και πολλούς μήνες η ομάδα του Ράλι Κύπρος δουλεύει ασταμάτητα για τη διοργάνωση ενός ακόμα επιτυχημένου αγώνα. Η μετακίνηση μας στη Λάρνακα κρίθηκε αναγκαία για την καλύτερη διεξαγωγή αλλά κυρίως για την καλύτερη προβολή της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός.».

Θυμίζουμε ότι, ο επόμενος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC) θα πραγματοποιηθεί στις Καναρίους Νήσους από τις 3-5 Μαΐου, ενώ από τις 1-3 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις.

Νίκος Τσάδαρης