Το αμερικανικό pony car με ένα από τα πιο ιστορικά ονόματα στην αυτοκίνηση, θα αλλάξει ριζικά στη νέα γενιά του, ακολουθώντας τα πρότυπα που έχουμε δει στα νέα concepts της Ford.

H μόνη λέξη με την οποία μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την τάση που θα ακολουθήσει η Ford στη νέα Mustang, είναι «παγκοσμιοποίηση»!

Πηγές λοιπόν αναφέρουν ότι η Ford θα υιοθετήσει μια πολύ πιο σπορ γραμμή, στο νέο μοντέλο αντί για το «αυστηρό» ύφος της Mustang που παρέπεμπε στα ιστορικά μοντέλα της.

Ο λόγος, είναι απλός. Η εταιρεία θέλει το νέο μοντέλο να πετύχει σε πολλές περισσότερες χώρες του κόσμου, και όχι μόνο στην Αμερική, και έτσι θα το κάνει να «αρέσει» και να θυμίζει ένα άξιο σπορ και πάνω από όλα, σύγχρονο αυτοκίνητο.

Η ανεπίσημη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ από αμερικανικό περιοδικό μάλιστα παραπέμπει στο Evos Concept (στο εμπρός μέρος τουλάχιστον) που παρουσίασε η φίρμα στην έκθεση της Φρανκφούρτης πέρσι, και πηγές από την ίδια τη Ford αναφέρουν ότι αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα!

Τέλος, το μηχανικό σύνολο θα είναι το τωρινό V8 των 5,0 λίτρων, ενώ ο V6 μάλλον θα αντικατασταθεί από έναν πιο «καθαρό» τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, με τον πίσω άξονα να φέρει πλέον ανεξάρτητη ανάρτηση για καλύτερο κράτημα, και οδική συμπεριφορά.

Η τελική μορφή δεν θα εμφανιστεί πριν από την έκθεση της Νέας Υόρκης του 2014.

Πηγή: autotriti.gr