Μετά την πολύ άσχημη πτώση του στην Imola ο Joan Lascorz της Kawasaki εγχειρίστηκε στο νοσοκομείο Maggiore της Μπολόνια. Δύο μέρες μετά, την περασμένη Τετάρτη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, Vall d’Hebron Hospital της Βαρκελώνης. Η διάγνωση ήταν κάταγμα στον 6ο αυχενικό σπόνδυλο και πιθανός τραυματισμός του νωτιαίου μυελού.

Σε προχθεσινή ανακοίνωσή της η ομάδα του Ισπανού, η Kawasaki Provec, ανακοίνωσε ότι ο Lascorz παραμένει στην εντατική και ότι την περασμένη Παρασκευή οι γιατροί δοκίμασαν να τον ξυπνήσουν.

Όμως εξαιτίας των υγρών που υπήρχαν ακόμη στους πνεύμονές του και της γενικότερης ανησυχίας που έδειξε, καθώς προσπαθούσε να κινηθεί, οι γιατροί αποφάσισαν να τον ναρκώσουν και πάλι για τέσσερις μέρες τουλάχιστον. Αν δεν ξυπνήσει, ώστε να διερευνήσουν οι γιατροί την κατάστασή του, δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για την εξέλιξη της υγείας του.

Απλά η ομάδα εκφράζει τις ευχαριστίες της για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο και τον Τύπο, και δηλώνει ότι επόμενες ανακοινώσει για τον Lascorz, θα υπάρξουν μόλις αλλάξει κάτι στην κατάστασή του. Στο μεταξύ, από τις 10 Απριλίου θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση μέσω της σελίδας του Joan Lascorz στο Facebook.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, 8 μέρες μετά το τραγικό ατύχημα η ομάδα Kawasaki WSBK προχώρησε σε διήμερες δοκιμές στην Valencia με μοναδικό αναβάτη τον Tom Sykes. Δεν έχει γίνει κάτι γνωστό για τον αντικαταστάτη του τραυματισμένου Lascorz.

Στην αρχή οι φήμες ήθελαν την επιστροφή του Chris Vermeulen που αγωνίστηκε για την ομάδα το ’10 και το ’11, όμως αυτό το ενδεχόμενο τελικά απορρίφθηκε. Ο Yanagawa που πέρυσι έτρεξε έκτακτα (σαν wild card) και εξελίσσει στην Ιαπωνία το ZX-10, είναι ήδη 41 ετών και επομένως δεν «παίζει».

Τώρα που το ΖΧ-10 έχει βελτιωθεί τόσο πολύ, χρειάζεται έναν κορυφαίο και ακμαίο αναβάτη δίπλα στον Sykes.

Οι κανονισμοί WSBK επιτρέπουν στην ομάδα να κατεβάσει έναν μόνον οδηγό στον επόμενο αγώνα του Assen (Ολλανδία, 22 Απριλίου), όμως στον μεθεπόμενο της Monza (6 Μαΐου) θα πρέπει να έχει πάλι δύο.