Ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki World Superbike, Joan Lascorz διακομίστηκε με ελικόπτερο από το Αutodromo Enzo e Dino Ferrari της Imola το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο 27χρονος Ισπανός είχε μια πτώση με το Kawasaki Ninja ZX-10R κατά τη διάρκεια επίσημης δοκιμής έπειτα από τον αγώνα.

Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρικό κέντρο της πίστας, αποφασίστηκε να μεταφερθεί με ειδική πτήση στην Μπολόνια, καθώς οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι έχει κάταγμα σε έναν σπόνδυλο. Πράγματι 30 λεπτά αργότερα το ελικόπτερο παρέλαβε τον Lascorz και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Maggiore, όπου υπάρχει ειδική κλινική για την σπονδυλική στήλη.

Ο Lascorz που νωρίτερα είχε πάρει μια 7η και μια 9η θέση στα 2 σκέλη του αγώνα WSBK, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του ενώ απέμεναν λίγα λεπτά για να ολοκληρώσει τη δοκιμή, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Ισπανός χτύπησε σε ένα τοιχίο της εξωτερικής περίφραξης της πίστας, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον 5ο ή 6ο σπόνδυλο. Η μοτοσυκλέτα του πάντως, όταν επέστρεψε στα πιτ, δεν έδειχνε να έχει μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης ο Lascorz υποβάλλεται αυτήν την ώρα σε εγχείρηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.

Τα νεότερα ωστόσο αναφέρουν ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. Η πρόσκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, η ταχύτητα του Lascorz σε κείνο το σημείο ήταν περίπου 200 km/h και οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μείνει παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike.

«Στις 12.54 σήμερα, κατά την πρώτη περίοδο των επίσημων δοκιμαστικών των Superbike, ο Ισπανός αναβάτης Joan Lascorz έχασε τον έλεγχο του Kawasaki του στο ανηφορικό τμήμα της πίστας ανάμεσα στην Tosa και την Piratella με αποτέλεσμα να πέσει. Του παρασχέθηκε αμέσως ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου μετά τις πρώτες εξετάσεις διαγνώστηκε κάταγμα σπονδύλου».

«Για το λόγο αυτό ο δρ. Giancarlo Caroli, υπεύθυνος του ιατρικού κέντρου της πίστας Imola, αποφάσισε την αεροκομιδή του στο νοσοκομείο Maggiore της Bologna με ελικόπτερο. Ο Joan Lascorz εισήχθηκε στη μονάδα σπονδυλικής στήλης του νοσοκομείου της Bologna», αναφέρει η ανακοίνωση.