Όλοι γνωρίζουν πλέον την προσπάθεια των εταιρειών να δημιουργήσουν καθημερινά οχήματα που κινούνται μόνα τους. Τι γίνεται όμως όταν στο στόχαστρο μπαίνουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα;

Τα βήματα της εξέλιξης των αυτόνομων οχημάτων φαίνεται να είναι περισσότερο από γοργά, αφού η τεχνολογία αυτή στα οχήματα παραγωγής ολοένα και εξελίσσεται από περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μια από τις πολύ ολοκληρωμένες προσπάθειες, δεν είναι άλλη από αυτή της Google, η οποία τώρα προχωρά στη δημιουργία ανάλογου τμήματος για αγωνιστικά οχήματα!

Αυτό φέρει την ονομασία Google Racing, και η πρώτη προσπάθεια θα γίνει σε συνεργασία με τη NASCAR για ανάλογο όχημα που θα μπορεί να… αγωνιστεί στην πίστα απέναντι σε οποιονδήποτε!

Το πρόγραμμα μόλις ξεκίνησε και θα αργήσουμε αρκετά να δούμε ανάλογο αγωνιστικό αυτοκίνητο ικανό να κινείται με ταχύτητες άνω των 300 χ.α.ω., αλλά και να παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις στο σκληρό και απαιτητικό περιβάλλον της πίστας.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή της Google σίγουρα δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει ο αμερικανικός κολοσσός στο μέλλον, καθώς και μια νέα «αντίληψη» που πιθανόν να επικρατήσει στο χώρο των αγώνων.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το αγωνιστικό της Google να κινείται χωρίς την «ανάγκη» του οδηγού:

Πηγή: autotriti.gr