Η BMW δημοσίευσε πρόσφατα, ένα νέο βίντεο, το οποίο αποκαλύπτει αναλυτικά τη διαδικασία λειτουργίας του νέου τριπλο-τούρμπινου πετρελαιοκινητήρα των 3 λίτρων.

Πολλά στοιχεία έχουν ακουστεί για το νέο πετρελαιοκινητήρα της BMW, αλλά το επίμαχο βίντεο έρχεται για να ξεκαθαρίσει και να συγκεκριμενοποιήσει επακριβώς τη διαδικασία λειτουργίας των τριών διαφορετικών turbo.

Φυσικά το κάθε turbo θα δουλεύει στο δικό του φάσμα στροφών. Αναλυτικά, η πρώτη μικρή τουρμπίνα θα καλύψει τις χαμηλές στροφές, προσφέροντας μια γρήγορη επιτάχυνση, ενώ η δεύτερη μεσαία τουρμπίνα καλύπτει το μικρό κενό φάσμα που υπάρχει στον διτούρμπινο κινητήρα.

Τέλος, η τελευταία και μεγάλη τουρμπίνα «ανοίγει» στις υψηλές στροφές, φτάνοντας τον κινητήρα στην μέγιστή του απόδοση, που είναι οι 381 ίπποι και τα 740 Nm ροπή.

Πρακτικά, ο πετρελαιοκινητήρας αυτός επιτρέπει στη νέα Μ550d xDrive Sedan να αγγίξει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,7 δλ. ενώ η κατανάλωση φτάνει μόλις τα 6,3 λτ./100 χλμ. σε μικτό κύκλο και οι ρύποι τα 165 γρ./χλμ. CO2.

Το μοντέλα που θα εφοδιάζονται με αυτόν τον εντυπωσιακό πετρελαιοκινητήρα θα είναι η M550d xDrive Sedan/Touring, η X5 M50d και η X6 M50d. Τέλος, η M550d θα πωλείται στη Γερμανία από τις 12 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο…

Πηγή: autotriti.gr