Mετά την παρουσίαση των ανανεώμενων απλών εκδόσεων του Twingo, η Renault έδειξε τώρα σε φρεσκαρισμένη μορφή και τη σπορτίφ έκδοση RS την ισχυρότερη στη γκάμα του μίνι της μοντέλου.

Στη Γενεύη θα παρουσίαστεί επίσημα και το ανανεωμένο Twingo RS. Πρόσφατα η Renault ξεκίνησε σε όλη την Ευρώπη το λανσάρισμα του ανανεωμένου Twingo. Πλέον η κορυφαία έκδοση RS υιοθέτησε τις ίδιες αλλαγές που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην εμφάνιση. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μεταξύ άλλων η βάση του εμπρός προφυλακτήρα του διαθέτει πλέον σχήμα και χρώμα που παραπέμπουν σε ρύγχος μονοθεσίου της Formula 1, σε μια προσπάθεια να τονιστεί ακόμα περισσότερο η επιτυχημένη δραστηριοποίηση της Renault στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Kατά τα άλλα, το ανανεωμένο Twingo RS δείχνει ιδιαίτερα δυναμικό και μοντέρνο, ενσωματώνοντας αεροδυναμικά στοιχεία περιμετρικά του αμαξώματός του αλλά και πολύ ευχάριστους και «ζωηρούς» χρωματικούς συνδυασμούς.

Το Twingo RS χρησιμοποιεί μοτέρ 1,6 λίτρων με 133 ίππους και ροπή 160 Nm. Oι εκπομπές CO2 του αυτοκινήτου έχουν πλέον ρυθμιστεί στα 150 γρ./χλμ., με μέση κατανάλωση 6,5 λτ./100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr