Με πολύ ελκυστικό design αλλά και με πανίσχυρα μοτέρ, το νέο κουπέ μοντέλο που ετοιμάζει η Ford θα κληθεί να ενισχύσει το εμπορικό προφίλ της φίρμας αναβιώνοντας παράλληλα και την ιστορική ονομασία Capri.

Περιγράφοντας το προφίλ της Ford στην αγορά θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της φίρμας είναι και το οδηγοκεντρικό προφίλ τους και η σπορτίφ οδική συμπεριφορά.

Με βάση αυτή τη λογική ένα καθαρόαιμο κουπέ μοντέλο φαίνεται πως λείπει πολύ από τη γκάμα της φίρμας αλλά όχι για πολύ ακόμα. Χρησιμοποιώντας ως βάση το καινούριο της πρωτότυπο Evos, η Ford εξελίσσει ήδη ένα νέο κουπέ κόμπακτ διαστάσεων, το οποίο εκτιμάται πως θα επαναφέρει στο προσκήνιο το ιστορικό πλέον όνομα Capri.

Όπως φαίνεται και στην κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα, το καινούριο Capri χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά δυναμική και μοντέρνα σχεδίαση χωρίς ακρότητες και περιττούς εντυπωσιασμούς.

Από τεχνικής άποψης, θα χρησιμοποιεί τους καινούριους EcoBoost κινητήρες βενζίνης της Ford στα 1,6 και 2,0 λίτρα με ισχύ από 150 έως και 240 ίππους.

Tέλος, αν και οι εξωτερικές διαστάσεις του αυτοκινήτου δεν είναι ακόμη γνωστές, πιθανότατα το μήκος του θα είναι πολύ κοντά σε αυτό του Focus, δηλαδή στη μικρομεσαία, προκειμένου να σταθεί εμπορικά απέναντι στο επιτυχημένο εμπορικά Scirocco της ανταγωνίστριας VW.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Ford Capri αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012.

Πηγή: autotriti.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.