Αν θέλετε να ξέρετε τι κάνει το αυτοκίνητό σας ανά πάσα στιγμή, η Volvo έχει τη λύση. Αρκεί εσείς να έχετε την κατάλληλη εφαρμογή στο κινητό σας και τα υπόλοιπα, αφήστε τα πάνω του.

Η Volvo παρουσίασε προσφάτως μια εφαρμογή, με τον τίτλο Volvo On Call. Πρόκειται για τη φυσική εξέλιξη του ίδιου προγράμματος που καλούσε αυτόματα για βοήθεια σε επείγουσες περιπτώσεις αν το όχημα μπλεκόταν, για παράδειγμα, σε ατύχημα και ο οδηγός ήταν ανήμπορος να πάρει τηλέφωνο (εφαρμογή που λειτουργεί σε 12 χώρες όπου και υποστηρίζεται από τα τοπικά δίκτυα).

Η σύγχρονη εφαρμογή (app) επιτρέπει στο οδηγό να χειρίζεται εξ αποστάσεως το αυτοκίνητο, δίνοντας εντολές από το κινητό του. Πιο συγκεκριμένα, το Volvo On Call επιτρέπει τις ακόλουθες λειτουργίες:


Σύστημα εντοπισμού του αυτοκινήτου στο χάρτη. Το αυτοκίνητο εντοπίζεται στο χάρτη και η πυξίδα καθοδηγεί τον οδηγό στη σωστή κατεύθυνση για να το βρει, αν, για παράδειγμα, είναι χαμένος στο χώρο στάθμευσης. Αν παραστεί ανάγκη, μπορεί να ενεργοποιηθεί η κόρνα ή και τα φώτα του αυτοκινήτου για ευκολότερο εντοπισμό.


Κλείδωμα. To app εμφανίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παράθυρα και οι κλειδαριές του αυτοκινήτου και, αν ο οδηγός εντοπίσει ότι έχει ξεχάσει κάτι ανοιχτό, μπορεί να το κλείσει εξ αποστάσεως.


Ενεργοποίηση του κλιματισμού. Αν το αυτοκίνητο διαθέτει δυνατότητα θέρμανσης, ενώ είναι σταθμευμένο, τότε ο οδηγός μπορεί να την ενεργοποιήσει από το κινητό.

Trip computer. Αυτή η λειτουργία δίνει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε μία σειρά από πληροφορίες, όπως το επίπεδο καυσίμου, τα διαθέσιμα χιλιόμετρα, η μέση κατανάλωση, η μέση ωριαία ταχύτητα, τα μερικά και τα ολικά χιλιόμετρα του οχήματος.


Έλεγχος καλής λειτουργίας. Το app δρομολογεί ένα τσεκάρισμα στο αυτοκίνητο προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν καμένες λάμπες, τη στάθμη του λαδιού, τη στάθμη του ψυκτικού υγρού, του υγρού φρένων, ακόμα και την πίεση του λαδιού.

Log book. Το app μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα χρήσης μέχρι και 40 ημερών, τα οποία μπορεί να εξαχθούν σε ένα excel και να αξιολογηθούν διάφοροι παράμετροι χρήσης. Μια εφαρμογή εξαιρετική για τους διαχειριστές στόλων, όσον αγορά στην κατανάλωση και άλλες πληροφορίες.

Βασικές πληροφορίες.
Το app μπορεί να αποθηκεύσει βασικές πληροφορίες του οχήματος, όπως ο αριθμός κυκλοφορίας, ή πλαισίου.

Ενημέρωση απόπειρας κλοπής. Αν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός του οχήματος, ο οδηγός ενημερώνεται από το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: autotriti.gr