Το νέο Ford Fiesta βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στα crash test του ανεξάρτητου οργανισμού αξιολόγησης ασφάλειας αυτοκινήτων Euro NCAP.

Το Fiesta διαθέτει χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποφυγή ή μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης σε επιβάτες και πεζούς. Ανάμεσά τους είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection της Ford, που για πρώτη φορά μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή συγκρούσεων στο σκοτάδι.

Το Euro NCAP έδωσε υψηλή βαθμολογία στο Fiesta για την προστασία τόσο των ενηλίκων επιβατών (87%) όσο και των παιδιών (84%). Επίσης το βαθμολόγησε με άριστα σε δοκιμές  που προσομοιώνουν πλευρική σύγκρουση οχήματος με όχημα, ενώ του έδωσε υψηλή βαθμολογία στις εμπρόσθιες συγκρούσεις και στις πλευρικές (σε κολώνα).

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Adjustable Speed Limiter και Lane Keeping Aid σχολιάστηκαν θετικά από το Euro NCAP. Το ίδιο και οι προ-εντατήρες και περιοριστές φορτίου, που προσφέρονται για πρώτη φορά και για τους πίσω επιβάτες. Τέλος επαινέθηκε και η κάλυψη αερόσακων των εμπρός καθισμάτων για το κεφάλι, το θώρακα και  την περιοχή της λεκάνης.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ford πλέον προσφέρει 11 μοντέλα 5 αστέρων Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, και Transit & Tourneo Custom.

Νίκος Τσάδαρης