To Ceed, το αυτοκίνητο της Κia Motors στο Segment C, διατίθεται σε 3 αμαξώματα, το 3-θυρο Pro-Ceed, το 5-θυρο Ceed και το SportsWagon Ceed_sw.

Διαθέτει εξελιγμένους κινητήρες με πολύ καλές επιδόσεις, κορυφαία ροπή σε όλο το φάσμα στροφών και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στους κινητήρες βενζίνης διατίθεται ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος T-GDI των 1.0lt με 100 ή 120hp και ο ολοκαίνουργιος 1.4lt με 100hp που ανήκει στην οικογένεια Kappa και αντικαθιστά τον αντίστοιχης ιπποδύναμης 1.4 που άνηκε στην οικoγένεια Gamma.

Oι εξελιγμένοι κινητήρες πετρελαίου είναι ο 1.4lt με 90hp & ο κορυφαίος 1.6lt με 136hp.  Οι κινητήρες του Ceed πληρούν ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων παγκοσμίως.

dofisfud1

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται αποκλειστικά με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή με το νέο 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη DCT, που διαθέτει και χειριστήρια στο τιμόνι.

Το σύστημα ανάρτησης διαθέτει γόνατα MacPherson στους εμπρός τροχούς και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στους πίσω, προσδίδοντας στο αυτοκίνητο εξαιρετική οδική συμπεριφορά και άνεση, ενώ η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, (όπως ενεργό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, ηλεκτρονική κατανομή πέδησης, υποβοήθηση εκκίνησης σε κεκλιμένο οδόστρωμα κλπ)  προσφέρει ακόμη περισσότερη ασφάλεια.

Το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δισκόφρενα εμπρός & πίσω, με τα εμπρός να είναι ενισχυμένα, διαμέτρου 300mm.

Το Kia Ceed διαθέτει πλήρες πακέτο «έξυπνων» τεχνολογιών. Ακόμα και το βασικό ηχοσύστημα έχει στατικά φώτα στροφής, κεντρικό τηλεχειρισμό με συναγερμό, Radio-cd με  USB &MP3 player, χειριστήρια στο τιμόνι και 6 ηχεία.

Επίσης στις εκδόσεις Premium & GT Line ανήκει στον βασικό εξοπλισμό το σύστημα πλοήγησης με έγχρωμη οθόνη αφής TFT 7” και κάμερα οπισθοπορείας.

dofisfud3

Πρόσφατα οι τιμές έχουν αναπροσαρμοστεί και έχουν γίνει έως και 2.160 ευρώ πιο προσιτές απ’ ότι στο παρελθόν. Ενδεικτικά η Best Seller έκδοση Ceed 1.4diesel Uptown κοστίζει πλέον 15,990 ευρώ (από 17.660), και η πολύ πλούσια 1.4diesel Premium κοστίζει πλέον 17,290 ευρώ (από 19,450 ευρώ).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Ceed με τον ολοκαίνουριο κινητήρα 1.6 Diesel 136hp που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους πετρελαιοκίνητήρες στην κατηγορίας του μπορεί να αποκτηθεί με μόλις 15.890 ευρώ στην 3θυρη έκδοση Pro_Ceed, και 16.290 ευρώ στην 5θυρη, αποτελώντας μια ακαταμάχητη πρόταση!

Αντίστοιχες μειώσεις έχουν υποστεί και οι εκδόσεις GT-line, που με την επιθετική τους εμφάνιση και την Sport οδική συμπεριφορά απευθύνονται στους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς της οδήγησης.

dofisfud2

Ενδεικτικά η έκδοση Ceed 1.0Turbo GT-line κοστίζει πλέον 17.660 ευρώ (από 18.990 ευρώ), προσφέροντας πλέον στον βασικό της εξοπλισμό και σύστημα πλοήγησης με έγχρωμη οθόνη αφής 7” και κάμερα οπισθοπορείας.

Έτσι οι τιμές λιανικής όλων των εκδόσεων του Ceed διαμορφώνoνται πλέον ως εξής:

ds

Νίκος Τσάδαρης