Μετά τα Sandero, Logan και Duster, η Dacia ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο. Στη γκάμα της, η ρουμάνικη εταιρεία μέλος του ομίλου Renault, διαθέτει ένα μικρό, ένα μικρομεσαίο και ένα compact crossover μοντέλο. Το νέο της μοντέλο θα έχει οικογενειακό προσανατολισμό και θα εντάσσεται στην κατηγορία των πολυχρηστικών (MPV) οχημάτων.

Όπως έχει κάνει και στο παρελθόν με το Duster, έτσι και τώρα, η Dacia αποφασίζει να μας αποκαλύψει με αγωνιστική περιβολή ένα νέο μελλοντικό της μοντέλο. Ο λόγος γίνεται για το νέο Lodgy, ένα μικρομεσαίο πολυχρηστικό με 5θέσιο και 7θέσιο εσωτερικό, το οποίο θα το δούμε στην Ευρώπη από το 2012.

Όπως μας αποκαλύπτει λοιπόν το αγωνιστικό μοντέλο, το οποίο θα λάβει μέρος στη σειρά αγώνων Andros Trophy (οδηγός ο Αλέν Προστ), το νέο Lodgy θα αποκτήσει μια ελαφρώς πιο μοντέρνα αισθητική σε σχέση με το τωρινό Dacia Logan MCV, χωρίς πάντως να ξεφεύγει από τα γνώριμα, συγκρατημένα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της μάρκας.

Από τεχνικής άποψης, το αυτοκίνητο του Προστ, χρησιμοποιεί 3λιτρο μοτέρ με 355 ίππους και 360 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται μόνιμα και στους 4 τροχούς. Φυσικά, στο αυτοκίνητο παραγωγής τα χαρακτηριστικά αυτά θα είναι πολύ διαφορετικά.

Θα χρειαστεί να περιμένουμε ως την έκθεση της Γενεύης στις αρχές του 2012 για να δούμε επίσημα την πολιτική έκδοση παραγωγής του Dacia Lodgy. Μέχρι τότε, όμως, εμείς έχουμε εξασφαλίσει μία ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία από το Dacia Lodgy, όπως τη συνέθεσε ο «κατάσκοπός» μας.

Όπως βλέπουμε σε αυτήν, το νέο πόνημα των Ρουμάνων, δείχνει να υιοθετεί μια πιο σύγχρονη αισθητική από τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας και πιθανά να μας δείχνει τη σχεδιαστική ταυτότητα των μοντέλων της εταιρείας που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Πηγή: autotriti.gr