Στο πλαίσιο της ανανέωσης της προϊοντικής της γκάμας, η Ford παρουσίασε στις Η.Π.Α. το Escape. Πρόκειται για ένα νέο SUV κόμπακτ διαστάσεων το οποίο θα δούμε και στην Ευρώπη ως διάδοχο του Kuga.

Ουσιαστικά ως νέο μοντέλο έχει ενδιαφέρον κυρίως για δύο λόγους. Ο σημαντικότερος είναι το γεγονός ότι κάτω από το καπό του θα φέρει τους νέους EcoBoost τούρμπο κινητήρες άμεσου ψεκασμού με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρων που γνωρίζουμε ήδη από τα Focus και C-Max. Θυμίζουμε πως το βασικό πλεονέκτημα αυτών των μηχανικών συνόλων είναι το γεγονός ότι συνδυάζουν αυξημένη απόδοση και καλές επιδόσεις με συγκρατημένη κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές CO2.

«Αποκαλούμε το νέο αυτό μοντέλο Eξυπνότερο Όχημα Ελευθέρου Χρόνου επειδή προσφέρει όλα όσα εκτιμούν οι πελάτες μας σήμερα – οικονομία καυσίμου, πολύπλευρο χαρακτήρα και νέες τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση και τη ζωή με το αυτοκίνητο ευκολότερη» τόνισε σχετικά ο Derrick Kuzak, Αντιπρόεδρος στον τομέα Aνάπτυξης Παγκόσμιων Προϊόντων της Ford.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του νέου Kuga φαίνεται πως είναι το δυναμικό και ελκυστικό του design, το οποίο αποτελεί φυσική συνέχεια της ούτως ή άλλως επιτυχημένης αισθητικής του σημερινού Kuga.

Τέλος, χωρίς να ανακοινώνει ακόμα η Ford αναλυτικά τεχνικά στοιχεία, προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι σε σχέση με το σημερινό Κuga το καινούριο μοντέλο διαθέτει περισσότερες πρακτικές ευκολίες όπως π.χ. η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών, ενώ παράλληλα τονίζεται πως έχει γίνει και καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων προς όφελος των επιβατών.

πηγή: autotriti.gr