Την απόφαση του Μπέρνι Έκλεστοουν να απαρτίζεται το καλεντάρι της επόμενης σεζόν από 20 γκραν πρι, σχολίασε το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, τονίζοντας πως αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Πέρα από τους πολλούς αγώνες, οι πολλές πτήσεις αναμένεται να δυσκολέψουν τη ζωή των ανθρώπων που δουλεύουν στις ομάδες.

«Είκοσι αγώνες και πολλές-πολλές πτήσεις είναι ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα για μία ομάδα, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Είμαστε κοντά στο να έχουμε εναλλασσόμενα πληρώματα, όπως έχουν και στο Nascar. Προσωπικά πιστεύω πως δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 20 γκραν πρι, ξέρω ότι τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά τα 20 είναι πάρα πολλά», ανέφερε το αφεντικό της McLaren, για να συμπληρώσει στη συνέχεια.

«Αυτοί που από τον Ιανουάριο θα φτιάχνουν το μονοθέσιο, τον Φεβρουάριο θα το δοκιμάζουν και μετά θα πρέπει να γυρίσουν σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι απίστευτα δύσκολο, πολύ απαιτητική δουλειά για τους μηχανικούς. Ευτυχώς έχουμε μία μεγάλη ομάδα, που της αρέσει η πρόκληση και ξέρουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: sportfm.gr