Το νέο Citroen C3 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που είναι υποψήφιο για να κατακτήσει τρεις διαφορετικούς θεσμούς, έχοντας προκριθεί ήδη στους τελικούς και των τριών θεσμών, εκ των οποίων οι δύο είναι ευρωπαϊκοί.

Συγκεκριμένα το νέο C3 έχει προκριθεί στην τελική 7άδα για τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2017 (ECOTY). Η ανάδειξη του νικητή θα γίνει στις 6 Μαρτίου 2017, πριν την πρώτη Press Day του Σαλονιού της Γενεύης.

Ο δεύτερος θεσμός που έχει προκριθεί το C3 στην τελική 5άδα, είναι ο επίσης ευρωπαϊκός θεσμός του Autobest 2017. Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2016, ενώ η απονομή θα λάβει χώρα το Φεβρουάριο.

Την Πέμπτη0 8 Δεκεμβρίου θα γίνει η ανάδειξη για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2017. Ένας θεσμός που αισίως μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία του. Το νέο C3 έχει προκριθεί στην τελική 10άδα.

Το νέο C3 διακρίνεται για τη σύγχρονη, μοντέρνα σχεδιάση του και ακολουθώντας τον ανανεωμένο σχεδιαστικό κώδικα της μάρκας, επιδεικνύει μοναδικές αναλογίες που το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο. Οι ρευστές καμπύλες, τα μυώδη φτερά και τα δυναμικά σχεδιαστικά στοιχεία συνθέτουν ένα αυτοκίνητο με σύγχρονη εμφάνιση που αποπνέει ενεργητικότητα και αισιοδοξία.

Η άψογη οδηγική του συμπεριφορά, τα στιλάτα Airbumps, το άνετο εσωτερικό του και η ConnectedCam Citroën, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD το οποίο καταγράφει τις οδηγικές εμπειρίες με την δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή. Το C3 φέρει πλούσιο εξοπλισμό, με τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που περιλαμβάνουν: 3D Σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσης νεκρής γωνίας.

Το νέο C3 με κατανάλωση από 3,2λτ/100χλμ, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις διαδρομές σας τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Προσφέρει μία εμπειρία άνεσης χάρη στα μεγάλα του καθίσματα, τις άνετες αναρτήσεις, τους χώρους και την εργονομία που προσφέρει η άνεση Citroën Advanced Comfort.

Νίκος Τσάδαρης