Μια νέα «γενιά» κινητήρων ανακοίνωσε πως εξελίσσει η GM. Θα είναι μικρού κυβισμού και θα περιλαμβάνουν ένα 1.000άρι 3κύλινδρο σύνολο που θα δούμε σε μοντέλα Opel και Chevrolet.

Σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη των προϊόντων της γκάμας ανακοίνωσε η General Motors, μητρική εταιρεία των Opel και Chevrolet. Όπως προκύπτει, εξελίσσεται ήδη μια νέα γενιά κινητήρων βενζίνης Ecotec με σύνολα από 1,0 έως και 1,5 λίτρων που θα τοποθετηθούν σε μοντέλα για όλες τις αγορές του κόσμου. Το βασικό τους στοιχείο θα είναι η οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.

Σε αυτή τη νέα «οικογένεια» κινητήρων ανήκει και ένα νέο 3κύλινδρο μοτέρ 1,0 λίτρων που όπως είναι λογικό θα μπει σε μοντέλα στη βάση της γκάμας των Chevrolet και Opel. Μάλιστα, στην περίπτωση της Opel αυτός ο κινητήρας εκτιμάται ότι θα μπει και στο νέο μίνι μοντέλου που ετοιμάζει η φίρμα.

Ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για τα καινούρια αυτά μοτέρ, αφού η παραγωγή τους θα ξεκινήσει περίπου σε 2,3 χρόνια.

Πηγή: autotriti.gr